Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Circle waarschuwde autoriteiten over BUSD

Circle waarschuwde autoriteiten over BUSD

Circle waarschuwde autoriteiten over BUSD

dinsdag 14 februari 2023 - door Redactie

Circle, de uitgever van de USDC stablecoin, trok bij de toezichthouder aan de alarmbel over de dekking van BUSD van Binance.

Circle diende vorig jaar een klacht in bij de New York State Department of Financial Services, die het toezicht uitoefent op Paxos. Binance had zijn BUSD namelijk niet zelf uitgegeven, maar gebruikte daar de partner Paxos voor. Ondertussen heeft Paxos aangegeven dat ze de banden met Binance doorknippen.

Volgens Circle maakte Binance zich schuldig aan mismanagement van activa die BUSD moesten dekken. Circle had in blockchain data opgemerkt dat Binance niet genoeg reserves aanhield om de tokens te ondersteunen die het zelf had uitgegeven. Het gaat dan over wrapped BUSD tokens of B-tokens die Binance zelf had uitgegeven op andere chains. De BUSD token van Paxos draait op Ethereum en zal vermoedelijk volledig gedekt geweest zijn. Maar Binance gaf ook BUSD tokens uit zijn eigen BNB chain en deze zouden niet altijd gedekt geweest zijn door 'locked' BUSD tokens op Ethereum.

Grote fouten met onderpand

Binance gaf eerder al toe dat er fouten gebeurd zijn, waarbij er regelmatig nieuwe B-tokens gemint werden zonder dat er eerst voldoende BUSD was vastgezet in een wallet op Ethereum. Binance deed dit ook bij andere coins. Op een bepaald moment zou er zelfs maar 100 miljoen dollar aan locked USDC geweest zijn om 1,7 miljard dollar aan USDC op andere chains te dekken.

Het vertrouwen in Binance krijgt op deze manier een nieuwe klap en hoewel ze pogingen ondernemen om gereguleerd te worden, blijft het cowboy imago voorlopig nog aan hen kleven.

BNB grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu