Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Circle waarschuwde autoriteiten over BUSD

Circle waarschuwde autoriteiten over BUSD

Circle waarschuwde autoriteiten over BUSD

dinsdag 14 februari 2023 - door Redactie

Circle, de uitgever van de USDC stablecoin, trok bij de toezichthouder aan de alarmbel over de dekking van BUSD van Binance.

Circle diende vorig jaar een klacht in bij de New York State Department of Financial Services, die het toezicht uitoefent op Paxos. Binance had zijn BUSD namelijk niet zelf uitgegeven, maar gebruikte daar de partner Paxos voor. Ondertussen heeft Paxos aangegeven dat ze de banden met Binance doorknippen.

Volgens Circle maakte Binance zich schuldig aan mismanagement van activa die BUSD moesten dekken. Circle had in blockchain data opgemerkt dat Binance niet genoeg reserves aanhield om de tokens te ondersteunen die het zelf had uitgegeven. Het gaat dan over wrapped BUSD tokens of B-tokens die Binance zelf had uitgegeven op andere chains. De BUSD token van Paxos draait op Ethereum en zal vermoedelijk volledig gedekt geweest zijn. Maar Binance gaf ook BUSD tokens uit zijn eigen BNB chain en deze zouden niet altijd gedekt geweest zijn door 'locked' BUSD tokens op Ethereum.

Grote fouten met onderpand

Binance gaf eerder al toe dat er fouten gebeurd zijn, waarbij er regelmatig nieuwe B-tokens gemint werden zonder dat er eerst voldoende BUSD was vastgezet in een wallet op Ethereum. Binance deed dit ook bij andere coins. Op een bepaald moment zou er zelfs maar 100 miljoen dollar aan locked USDC geweest zijn om 1,7 miljard dollar aan USDC op andere chains te dekken.

Het vertrouwen in Binance krijgt op deze manier een nieuwe klap en hoewel ze pogingen ondernemen om gereguleerd te worden, blijft het cowboy imago voorlopig nog aan hen kleven.

BNB grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu