Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Revolut lanceert staking diensten

Revolut lanceert staking diensten

Revolut lanceert staking diensten

woensdag 08 februari 2023 - door Redactie

De neobank Revolut begint met het aanbieden van staking op enkele cryptomunten.

Revolut lanceert een crypto staking dienst op enkele coins die gebruik maken van het Proof-of-Stake mechanisme. Het gaat over Ethereum, Cardano, Polkadot en Tezos.

Staking

Door cryptomunten vast te zetten op een node, kunnen beloningen verdiend worden voor het samenstellen van nieuwe blokken in de blockchain. Jaarlijks kan er zo een rendement van bijvoorbeeld 5% of 10% verdiend worden op de vastgezette munten.

Staking is interessant voor gebruikers omdat ze op deze manier een inkomen kunnen verwerven op de cryptomunten die ze in bezit hebben. Het lijkt dan ook op rente die mensen kennen van traditionele spaarrekeningen. Staking gaat evenwel gepaard met risico's: de waarde van de munt kan crashen of de node waarop de coins staan kan gehackt worden.

Revolut pakt met de nieuwe dienst uit in Engeland en enkele andere landen. De neobank plant nog meer cryptomunten aan te bieden die werken met Proof-of-Stake.

Uitdager

Revolut is een belangrijke uitdager van de klassieke banken. De neobank telt 25 miljoen klanten en begon voor het eerst cryptomunten aan te bieden in december 2017. Revolut heeft wel lang gewerkt met een gesloten systeem, waarbij gebruikers wel crypto naar mekaar konden sturen, maar niet naar mensen buiten het Revolut ecosysteem. Pas sinds 2021 is het mogelijk om bitcoin naar externe wallets te sturen.

Revolut broedt momenteel ook op plannen om een eigen coin, de zogenaamde RevCoin, te lanceren.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu