Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Twee op drie cryptobezitters heeft geen backup

Twee op drie cryptobezitters heeft geen backup

Twee op drie cryptobezitters heeft geen backup

maandag 30 januari 2023 - door Redactie

Uit de Cryptovaluta Monitor blijkt dat slechts 34% van de cryptobezitters een backup maakt van zijn wallet.

Wie in eigen beheer een software wallet of cold wallet gebruikt, krijgt bij het maken van de wallet altijd een manier aangeboden om de wallet opnieuw te herstellen. Dat kan in de vorm zijn van een seed phrase van 24 woorden. Gaat je hardware wallet stuk, dan kan je op een nieuwe hardware wallet weer de toegang herstellen tot jouw bitcoin. Daarom is het belangrijk om deze seed phrase veilig te bewaren.

Uit een onderzoek van de Cryptovaluta Monitor blijkt nu dat de meeste mensen niet eens de moeite doen om een backup te bewaren. Wanneer er dus iets zou mislopen, dan zijn ze de toegang tot hun coins kwijt.

Verder zegt ook 41% van de respondenten dat alleen zij toegang hebben tot hun wallet. Ze hebben dan aan familie niet uitgelegd hoe ze hun cryptomunten beheren. Bij een overlijden tast de familie dan in het duister en gaat het crypto vermogen verloren. 

Meerdere wallets

Er werd ook gevraagd naar het aantal wallets die de gebruikers hebben. Zo'n 60% zegt maar over één wallet te beschikken. Ook dat is niet verstandig, zeker als je een klein vermogen aan crypto bezit. Dan is het veiliger om dit te spreiden over verschillende wallets. In geval van hardware wallets bewaar je deze dan ook best op verschillende locaties.

De Cryptovaluta Monitor wordt samengesteld door Multiscope. Er werden 4.071 respondenten ondervraagd die representatief zijn voor de gehele Nederlandse bevolking.

Lees meer over de revolutionaire cold wallet NGRAVE.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu