Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Chapter 11 voor bitcoin mijner Core Scientific

Chapter 11 voor bitcoin mijner Core Scientific

Chapter 11 voor bitcoin mijner Core Scientific

woensdag 21 december 2022 - door Redactie

Core Scientific, een bekende beursgenoteerde bitcoin mijner, zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers.

Core Scientific had eerder al aangegeven dat ze met grote liquiditeitsproblemen zaten. Het bedrijf investeerde fors tijdens de bullrun en rekende hierbij op stijgende bitcoin koersen. In die periode leek iedereen er nog vanuit te gaan dat bitcoin vlotjes naar 100.000 of zelfs 250.000 dollar kon stijgen. Het tegendeel bleek waar: de bitcoin koers raakte niet boven de 70.000 dollar en begon daarna stevig te dalen. De lange crypto winter doet het bedrijf nu de das om. Bovendien is het duurder en moeilijker geworden om bitcoin te mijnen door de hogere electriciteitsprijzen en de hogere hashrate van het bitcoin netwerk.

Bij de beursgang in juli 2021 had Core Scientific een marktkapitalisatie van maar liefst 4,3 miljard dollar. Door de huidige problemen is de koers van het aandeel met zo'n 98% gedaald. De market cap bedraagt nog slechts 78 miljoen dollar nu.

Positieve cashflow

Core Scientific heeft nog steeds een positieve cashflow, maar het geld dat gegenereerd wordt is onvoldoende om de torenhoge leningen af te lossen. Door te kiezen voor het Chapter 11 koopt het bedrijf nu wat tijd om met de schuldeisers te onderhandelen. Dat is alvast ook het geloof van B. Riley, één van de grootste schuldeisers. Zij stopten Core Scientific vorige week nog 72 miljoen dollar toe om een faillissement te vermijden. 

B. Riley zegt dat de problemen begonnen zijn omdat Core Scientific veel investeerde zonder bitcoin te verkopen aan de hoge prijzen of zonder een vorm van hedging te voorzien, waarbij er zekerheid zou zijn aan welke prijzen ze bitcoin zouden kunnen verkopen. Als gevolg daarvan moesten alle gemijnde bitcoin verkocht worden aan lage koersen en dus tegen een hoog verlies.

Grafiek van Core Scientific

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu