Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Brazilië gaat crypto legaliseren als betaalmiddel

Brazilië gaat crypto legaliseren als betaalmiddel

Brazilië gaat crypto legaliseren als betaalmiddel

vrijdag 09 december 2022 - door Dylan

Waar Bitcoin in El Salvador al als legaal betaalmiddel gebruikt mag worden, lijkt het erop dat in Brazilië hetzelfde gaat gebeuren.

In dat land is namelijk een wetsvoorstel goedgekeurd waarin staat dat crypto als betaalmiddel gebruikt mag worden. Het is een grote en belangrijke stap voor het land waar crypto erg populair is.

Crypto en airmiles als betaalmiddel

Het Braziliaanse Huis van Afgevaardigden heeft het wetsvoorstel goedgekeurd. In het voorstel staat dat crypto en airmiles van diverse luchtvaartmaatschappijen voortaan legaal als betaalmiddel gebruikt mogen worden. De wet is al goedgekeurd, maar nog niet definitief actief. Om definitief actief te worden moet er eerst nog een handtekening onder het voorstel gezet worden door de president van het land.

Nog geen wettig betaalmiddel

Er is echter wel een kanttekening. De wet maakt het legaal om te betalen met cryptocurrency of airmiles voor goederen en diensten, maar het is daarmee nog geen wettig betaalmiddel. Pas als een vorm van geld door de overheid gestandaardiseerd is voor de burgers is er sprake van een wettig betaalmiddel. Daarbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het betalen van boetes en belastingen. Oftewel: een betaalmiddel waarbij de overheid het bredere gebruik in de maatschappij kan afdwingen.

Geen plannen voor een CBDC

In het wetsvoorstel dat in Brazilië gedaan is, is niets terug te vinden over een Central Bank Digital Currency (CBDC). Dat is opvallend, aangezien het land op dat gebied ook flinke stappen gezet heeft. Zo is Brazilië begonnen met pilots om de nieuwe digitale valuta te testen. Het doel is om in 2024 de digitale munt definitief op de markt te brengen.

Leer meer over bitcoin in ons gratis bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu