Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Sam Bankman-Fried houdt onschuld staande

Sam Bankman-Fried houdt onschuld staande

Sam Bankman-Fried houdt onschuld staande

donderdag 01 december 2022 - door Redactie

De voormalige topman van de gevallen crypto exchange FTX werd geïnterviewd op de Dealbook Summit van The New York Times.

Sam Bankman-Fried (SBF) was niet fysiek aanwezig maar belde in van de Bahamas, waar hij nog steeds als vrije man verblijft. Uit documenten die door de nieuwe CEO van FTX zijn vrijgegeven blijkt alvast dat er een bijzonder slordige boekhouding was en dat geld van klanten werd gebruikt om vastgoed aan te kopen of door te sluizen naar zusterbedrijf Alameda Research. Er is zelfs sprake van een backdoor in de software van FTX, waardoor alle fraude kon gebeuren zonder dat personeelsleden op de hoogte waren.

Volgens SBF was er nooit de bedoeling om te frauderen. Hij blijft volhouden dat hij geen zicht had op de activiteiten van Alameda Research, wat op ongeloof onthaald wordt. John J. Ray III, de nieuwe FTX CEO die ook de rommel van het frauderende Enron moest opkuisen, zegt dat het hele imperium rond FTX en Alameda Research gerund werd door een kleine inner circle rond SBF. Hij vertelde ook dat hij in zijn ganse carrière nog nooit zo'n knoeiboel gezien heeft als bij FTX.

Voor de duizenden mensen die al hun spaargeld verloren zijn in de crash van FTX is het bijzonder confronterend dat SBF zijn handen in onschuld blijft wassen. Dat de man nog steeds op vrije voeten rondloopt is ook bizar. Er zijn wel wat gelijkenissen met Bernard Madoff, die het grootste ponzi scheme ooit runde. Eind 2008 biechtte hij op dat zijn bedrijf Bernard L. Madoff Investment Securities één grote leugen was en de volgende dag werd hij al opgepakt. 

FTT grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu