Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bijltjesdag bij Kraken: 1.100 personeelsleden op straat

Bijltjesdag bij Kraken: 1.100 personeelsleden op straat

Bijltjesdag bij Kraken: 1.100 personeelsleden op straat

woensdag 30 november 2022 - door Redactie

Door de aanhoudende cryptowinter is de crypto exchange Kraken genoodzaakt om stevig te snijden in het personeel. Zo'n 30% van de jobs wordt geschrapt.

Het jaar 2022 is al erg moeilijk geweest voor crypto exchanges. Niet alleen is er de algemene economische malaise, waarbij centrale banken de rente fors verhoogden om de inflatie te bestrijden. Risicovolle investeringen werden zo minder interessant en dat zette de crypto prijzen onder druk. Daarnaast maakte de crypto winter enorm veel slachtoffers, waarbij de ondergang van FTX zwaar weegt op het vertrouwen van de klanten.

Voor een exchange als Kraken betekent deze periode dus veel minder handelsvolume en tegelijk zijn er amper nieuwe klanten die zich registreren. Kraken zegt dat ze daarom het aanwerven van nieuw personeel vertraagd hebben en grote marketinguitgaven uitgesteld hebben. Maar blijkbaar was dat niet voldoende. Door het wankele vertrouwen van klanten zou het lang kunnen duren vooraleer de handelsvolumes weer structureel toenemen. Daarom grijpt de exchange in en wordt er fors bespaard op de kosten.

Een jaar terug in de tijd

Door de ontslagronde zal het aantal werknemers van Kraken dalen van 3.667 naar 2.567 mensen. Een jaar geleden had Kraken ongeveer dat laatste aantal mensen in dienst, maar er werd fors uitgebreid omdat er tijdens de crypto bull markt miljoenen nieuwe klanten werden gemaakt.

"Door vandaag een moeilijke beslissing te maken zullen we in de toekomst onze missie verder kunnen realiseren. Ik blijf erg positief voor Kraken en crypto in het algemeen", zei afscheidnemend CEO Jesse Powell.

Leer alles over cryptomunten in ons gratis Bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu