Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance komt met reddingsfonds van 1 miljard dollar

Binance komt met reddingsfonds van 1 miljard dollar

Binance komt met reddingsfonds van 1 miljard dollar

donderdag 24 november 2022 - door Redactie

Topman CZ van Binance heeft verklaard dat het zogenaamde 'Industry Recovery Initiative' (IRI) van start zal gaan met 1 miljard dollar.

De val van FTX dreigt ook andere partijen te laten omvallen en deze keer neemt Binance de rol van witte ridder op zich. Ondermeer Genesis overweegt momenteel om ook het Chapter 11 aan te vragen en een faillissementsprocedure te starten.

Binance wil snel werk maken van het fonds en kiest voor een losse aanpak, waarbij ook andere spelers uit de industrie een bijdrage kunnen leveren. Ondermeer Justin Sun van Tron en Simon Dixon van BankToTheFuture zouden geld beschikbaar maken.

Er is een publieke wallet opgezet zodat iedereen in alle transparantie de bedragen via een blockchain explorer kan opvolgen. Via Etherscan kan je inderdaad zien dat Binance in het IRI al 1 miljard dollar aan BUSD heeft gestopt, de eigen stablecoin van de exchange. 

"We gaan van start met een miljard dollar en als dat niet voldoende blijkt te zijn, zullen we meer fondsen beschikbaar stellen", zei CZ vandaag in een interview op Bloomberg. In een blogpost kondigde Binance aan dat ze gemakkelijk nog een miljard dollar extra kunnen vrijmaken op korte termijn. CZ zei verder dat alle activa bekeken zullen worden die op de markt komen, dus ook sommige delen van FTX zouden op deze manier een doorstart kunnen maken.

Binance laat daarnaast ook weten dat ze al 150 aanvragen gekregen hebben van noodlijdende partijen. Elke deelnemer aan het IRI kan zelf beslissen aan welke partijen ze steun willen geven. Binance hoopt met het initiatief de meest veelbelovende projecten te ondersteunen die tijdelijk kampen met een gebrek aan kapitaal.

Voyager

Ondertussen raakte ook al bekend dat Binance.US een nieuw bod zal doen op de activa van Voyager. Dat leenplatform kwam eerder dit jaar in de problemen en werd vervolgens door FTX overeind gehouden. Destijds werd het bod van Binance niet in overweging genomen omdat er geopolitieke zorgen waren over Binance, maar volgens CZ waren er alleen maar geruchten die door FTX werden verspreid. CZ benadrukte nogmaals dat hij in China geboren is maar opgroeide in Canada en dat Binance verder geen enkele band met China heeft.

Leer meer over bitcoin in het gratis bitcoin boek 'Bitcoin & crypto uitgelegd'.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu