Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Goldman Sachs lanceert crypto classificatie systeem

Goldman Sachs lanceert crypto classificatie systeem

Goldman Sachs lanceert crypto classificatie systeem

maandag 07 november 2022 - door Redactie

Goldman Sachs gaat samen met MSCI en Coin Metrics een nieuw classificatiesysteem lanceren voor cryptomunten.

Het project heet 'Datonomy' en moet het voor institutionele investeerders makkelijker maken om cryptomunten te screenen en trends te spotten in DeFi of smart contract platformen. Het systeem is beschikbaar als abonnement en is alleen toegankelijk via Marquee, het platform van Goldman Sachs voor institutionele investeerders.

Indices

MCSI lanceert ook enkele indices die in Datonomy zichtbaar zullen zijn. Het gaat bijvoorbeeld over de 'MSCI Global Digital Asset ex Proof-of-work Index', die de top 10 tokens volgt die geen gebruik maken van een Proof-of-Work consensus mechanisme. Institutionele beleggers moeten zich vaak houden aan ecologische richtlijnen en mijden daarom cryptomunten zoals Bitcoin, die veel elektriciteit verbruiken.

Een andere index is de 'MSCI Global Digital Assets Smart Contract Index' die de top 10 smart contract platformen opvolgt.

De 'MSCI Global Digital Assets Indexes' volgt de performantie van de 20 tot 30 grootste cryptomunten, gemeten naar marktkapitalisatie.

Volgens Coin Metrics CEO Tim Rice is de nieuwe samenwerking een belangrijke stap voorwaarts voor de industrie als geheel. "Er wordt een duidelijke structuur opgezet om het ecosysteem van digitale activa op te volgen en te analyseren", klinkt het.

Leer meer over cryptomunten in onze gratis crypto cursus.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu