Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Cash App rolt Lighting uit voor gebruikers in de VS

Cash App rolt Lighting uit voor gebruikers in de VS

Cash App rolt Lighting uit voor gebruikers in de VS

dinsdag 25 oktober 2022 - door Redactie

De populaire Cash App van Block laat gebruikers nu Bitcoin Lighting betalingen ontvangen en versturen.

Via de Cash App was het al langer mogelijk om bitcoin te verzenden via het Bitcoin Lightning netwerk, waarbij snelle betalingen mogelijk zijn die op nauwelijks enkele seconden worden uitgevoerd. Deze snelheid is mogelijk omdat de transacties plaatsvinden op een tweede laag die op de Bitcoin basislaag werd gebouwd.

Via de Cash App kunnen gebruikers nu een Lighting invoice aanmaken door simpelweg te kiezen hoeveel Amerikaanse dollar ze willen ontvangen. De app berekent het aantal Sats waarmee de betaling overeenkomt (1 Sat is een 100 miljoenste van 1 bitcoin) en genereert een QR code die de betaler kan inscannen. De betaalde Sats worden vervolgens meteen toegevoegd aan de wallet van de klant.

Amper kosten

Betalen via Lightning is interessant omdat er amper kosten worden aangerekend. Het is dan ook een ideale manier om kleine betalingen te doen. De Cash App legt wel een limiet op van $999 per 7 dagen.

Block

Cash App is een populaire app die in de VS en het VK zo'n 44 miljoen maandelijkse gebruikers telt. Het is een product van Block, voorheen beter gekend als Square. Het bedrijf wordt gerund door voormalig Twitter CEO Jack Dorsey, een hevige voorstander van bitcoin. 

Block levert met Square ook technologie aan bedrijven om betalingen te verwerken, zowel online als in fysieke winkels met terminals of simpelweg via een app op een smartphone of tablet. Het is uitkijken of ook hier ondersteuning voor Lightning komt. Het zou winkeliers laten inzien dat ze veel kosten kunnen besparen door Lighting betalingen te aanvaarden, gezien er voor betalingen van bijvoorbeeld Visa makkelijk enkele procenten commissie worden aangerekend.

Grafiek van BlockAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu