Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Strike haalt 80 miljoen dollar op

Strike haalt 80 miljoen dollar op

Strike haalt 80 miljoen dollar op

woensdag 28 september 2022 - door Redactie

Strike van Jack Mallers, dat werkt aan snelle betalingen via Bitcoin Lightning, heeft vers geld opgehaald.

Het Bitcoin Lightning Network staat garant voor snelle betalingen tegen verwaarloosbare kosten, waardoor het voor disruptie in de traditionele betaalsector kan zorgen. Dat denkt ook Ten31, een VC die investeert in bedrijven die "de financiƫle infrastructuur van de toekomst bouwen". De Series B ronde werd geleid door Ten31, maar ook Washington University van St. Louis en de University of Wyoming stapten in.

"We gaan in volle vaart vooruit", zegt oprichter Jack Mallers. "We zullen Strike wereldwijd integreren bij de grote handelaren en de betalingssector ontwrichten door gebruik te maken van een wereldwijd, open, veilig en haast gratis netwerk", klinkt het.

"Bedrijven en consumenten willen geld makkelijk en snel wereldwijd kunnen verplaatsen, zonder hoge kosten", aldus nog Mallers. Strike gebruikt hiervoor Bitcoin Lightning, maar gebruikers kunnen in een dollar stablecoin werken zonder dat ze weten wat bitcoin is. Op de achtergrond vindt de settlement dan plaats op het Lightning Network.

De Strike app is ondertussen al meer dan 2 miljoen keer gedownload. Opvallend in de app is ook dat je bitcoin koopt zonder commissie te betalen, terwijl dat bij populaire exchanges als Coinbase al snel enkele procenten kost.

Strike API

De nieuwe ronde volgt op de publieke lancering van de Strike API, die het voor grote betaalverwerkers mogelijk maakt om makkelijk Lightning betalingen te integreren. Met Blackhawk, NCR en Shopify heeft Strike alvast de eerste partners beet. Ze zouden ook aan het praten zijn met grote retailers.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu