Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nasdaq begint met crypto custody voor institutionelen

Nasdaq begint met crypto custody voor institutionelen

Nasdaq begint met crypto custody voor institutionelen

dinsdag 20 september 2022 - door Redactie

De technologiebeurs Nasdaq gaat cryptocurrency bewaren voor institutionele beleggers.

Nasdaq kondigde vandaag de oprichting aan van 'Nasdaq Digital Assets', een nieuwe dienst die institutionele beleggers beter toegang moet geven tot de cryptomarkten.

"In de voorbije jaren hebben we heel wat oplossingen uitgewerkt, zoals software die gebruikt wordt door cryptocurrency exchanges om de handel mogelijk te maken", zegt Adena Friedman, CEO van Nasdaq. "Het ecosysteem van digitale activa zal ook zijn invloed hebben op de traditionele markten. Om deze kans te benutten gaan we institutionele oplossingen aanbieden die voor meer liquiditeit zullen zorgen."

In eerste instantie zal er een bewaardienst aangeboden worden om cryptocurrency veilig op te slaan. Er zal gewerkt worden met een mix van hot en cold wallets, waardoor er altijd handel mogelijk is, maar waarbij ook veiligheid belangrijk is. De dienst moet wel nog goedgekeurd worden door de regulatoren.

Wall Street

De aankondiging van Nasdaq illustreert dat de grote partijen op Wall Street hun oog hebben laten vallen op de cryptomarkt. In de zomer kondigde de andere ronkende naam Blackrock ook al aan dat institutionele klanten, die het platform Aladdin gebruiken,  toegang zullen krijgen tot cryptomunten dankzij een samenwerking met Coinbase Prime.

Lees meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu