Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nasdaq begint met crypto custody voor institutionelen

Nasdaq begint met crypto custody voor institutionelen

Nasdaq begint met crypto custody voor institutionelen

dinsdag 20 september 2022 - door Redactie

De technologiebeurs Nasdaq gaat cryptocurrency bewaren voor institutionele beleggers.

Nasdaq kondigde vandaag de oprichting aan van 'Nasdaq Digital Assets', een nieuwe dienst die institutionele beleggers beter toegang moet geven tot de cryptomarkten.

"In de voorbije jaren hebben we heel wat oplossingen uitgewerkt, zoals software die gebruikt wordt door cryptocurrency exchanges om de handel mogelijk te maken", zegt Adena Friedman, CEO van Nasdaq. "Het ecosysteem van digitale activa zal ook zijn invloed hebben op de traditionele markten. Om deze kans te benutten gaan we institutionele oplossingen aanbieden die voor meer liquiditeit zullen zorgen."

In eerste instantie zal er een bewaardienst aangeboden worden om cryptocurrency veilig op te slaan. Er zal gewerkt worden met een mix van hot en cold wallets, waardoor er altijd handel mogelijk is, maar waarbij ook veiligheid belangrijk is. De dienst moet wel nog goedgekeurd worden door de regulatoren.

Wall Street

De aankondiging van Nasdaq illustreert dat de grote partijen op Wall Street hun oog hebben laten vallen op de cryptomarkt. In de zomer kondigde de andere ronkende naam Blackrock ook al aan dat institutionele klanten, die het platform Aladdin gebruiken,  toegang zullen krijgen tot cryptomunten dankzij een samenwerking met Coinbase Prime.

Lees meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu