Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > VC's en brokers lanceren nieuwe crypto exchange

VC's en brokers lanceren nieuwe crypto exchange

VC's en brokers lanceren nieuwe crypto exchange

woensdag 14 september 2022 - door Redactie

EDX Markets is een nieuwe cryptocurrency exchange die opgezet wordt door ronkende namen als Charles Schwab, Citadel Securities en Fidelity Digital Assets.

Gisteren kondigde een consortium van brokers, market makers en VC's de nieuwe exchange EDX Markets aan. Door hun ervaringen in traditionele financiële markten beloven ze een technisch stabiele exchange op te zetten met veel liquiditeit, wat zich moet vertalen in lagere spreads en dus lagere kosten voor de klanten. De prijzen die klanten betalen voor cryptomunten zouden dan ook beter moeten zijn dan wat de reeds bekende cryptocurrency exchanges aanbieden.

EDX Markets zal als een onafhankelijke exchange werken, gesteund door onder meer Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital Assets, Paradigm, Sequoia Capital en Virtu Financial. Over Fidelity waren er al geruchten dat ze crypto zouden aanbieden aan hun retail klanten.

EDX Markets stipt aan dat ze het belangrijk vinden om de regels van overheden te volgen en dat ze het geld van consumenten veilig willen bewaren. Daarvoor zullen ze beroep doen op een netwerk van digitale custodians.

Jamil Nazarali wordt CEO van de nieuwe exchange. Voorheen was hij Global Head of Business Development bij Citadel Securities. "Het is een privilege om EDX Markets te mogen leiden", klinkt het. Nazarali benadrukt nogmaals dat EDX Markets de meest liquide exchange ter wereld moet worden.

Ook de Raad van Bestuur is enthousiast: "Crypto is een globale activa klasse die meer dan 300 miljoen gebruikers telt. In de toekomst zullen er nog  miljoenen gebruikers bij komen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is een robuust platform nodig dat zowel retail traders als institutionele beleggers kan bedienen. EDX Markets zal voor een veilige toegang tot crypto zorgen voor toonaangevende financiële instellingen."

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu