Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

dinsdag 13 september 2022 - door Redactie

Zo'n 34 miljoen mensen zijn klant bij de broker van Fidelity Investments. Weldra zouden zij toegang krijgen tot bitcoin trading.

Het nieuws verscheen gisteren in de Wall Street Journal maar werd nog niet bevestigd door Fidelity. Aan institutionele klanten biedt Fidelity al jaren de mogelijkheid om bitcoin te traden, dus ze hebben hier al de nodige ervaring opgebouwd. Volgens Mike Novogratz, CEO van Galaxy Holdings, zijn de retail klanten weldra aan de beurt.

Concurrenten van Fidelity, zoals Robinhood, kunnen dankzij hun aanbod aan cryptomunten nieuwe en jonge klanten aantrekken. Veel andere traditionele brokers kijken voorlopig nog de kat uit de boom, maar Fidelity zou dus de aanzet kunnen geven aan de traditionele brokers om crypto te omarmen.

Fidelity biedt ook 401(k) accounts aan, pensioenrekeningen die door bijna 23.000 bedrijven gebruikt worden voor hun werknemers. Ook hier zal er weldra de mogelijkheid zijn om bitcoin te kopen, maar de werkgevers beslissen nog wel zelf of ze de optie zullen mogelijk maken voor hun personeel. Regulatoren hebben al gezegd geen fan te zijn van deze optie, omdat ze de koersbewegingen van bitcoin te volatiel vinden.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu