Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

dinsdag 13 september 2022 - door Redactie

Zo'n 34 miljoen mensen zijn klant bij de broker van Fidelity Investments. Weldra zouden zij toegang krijgen tot bitcoin trading.

Het nieuws verscheen gisteren in de Wall Street Journal maar werd nog niet bevestigd door Fidelity. Aan institutionele klanten biedt Fidelity al jaren de mogelijkheid om bitcoin te traden, dus ze hebben hier al de nodige ervaring opgebouwd. Volgens Mike Novogratz, CEO van Galaxy Holdings, zijn de retail klanten weldra aan de beurt.

Concurrenten van Fidelity, zoals Robinhood, kunnen dankzij hun aanbod aan cryptomunten nieuwe en jonge klanten aantrekken. Veel andere traditionele brokers kijken voorlopig nog de kat uit de boom, maar Fidelity zou dus de aanzet kunnen geven aan de traditionele brokers om crypto te omarmen.

Fidelity biedt ook 401(k) accounts aan, pensioenrekeningen die door bijna 23.000 bedrijven gebruikt worden voor hun werknemers. Ook hier zal er weldra de mogelijkheid zijn om bitcoin te kopen, maar de werkgevers beslissen nog wel zelf of ze de optie zullen mogelijk maken voor hun personeel. Regulatoren hebben al gezegd geen fan te zijn van deze optie, omdat ze de koersbewegingen van bitcoin te volatiel vinden.

Fidelity zelf vindt dat het een groter risico is om geen bitcoin te bezitten. Eerder zeiden ze al dat ook landen beter wat bitcoin kunnen kopen.

Bitcoin grafiek in euro



Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline






Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.



Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu