Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

Fidelity gaat Bitcoin mogelijk maken voor retail klanten

dinsdag 13 september 2022 - door Redactie

Zo'n 34 miljoen mensen zijn klant bij de broker van Fidelity Investments. Weldra zouden zij toegang krijgen tot bitcoin trading.

Het nieuws verscheen gisteren in de Wall Street Journal maar werd nog niet bevestigd door Fidelity. Aan institutionele klanten biedt Fidelity al jaren de mogelijkheid om bitcoin te traden, dus ze hebben hier al de nodige ervaring opgebouwd. Volgens Mike Novogratz, CEO van Galaxy Holdings, zijn de retail klanten weldra aan de beurt.

Concurrenten van Fidelity, zoals Robinhood, kunnen dankzij hun aanbod aan cryptomunten nieuwe en jonge klanten aantrekken. Veel andere traditionele brokers kijken voorlopig nog de kat uit de boom, maar Fidelity zou dus de aanzet kunnen geven aan de traditionele brokers om crypto te omarmen.

Fidelity biedt ook 401(k) accounts aan, pensioenrekeningen die door bijna 23.000 bedrijven gebruikt worden voor hun werknemers. Ook hier zal er weldra de mogelijkheid zijn om bitcoin te kopen, maar de werkgevers beslissen nog wel zelf of ze de optie zullen mogelijk maken voor hun personeel. Regulatoren hebben al gezegd geen fan te zijn van deze optie, omdat ze de koersbewegingen van bitcoin te volatiel vinden.

Fidelity zelf vindt dat het een groter risico is om geen bitcoin te bezitten. Eerder zeiden ze al dat ook landen beter wat bitcoin kunnen kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu