Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Eindelijk echt aftellen naar de Ethereum Merge

Eindelijk echt aftellen naar de Ethereum Merge

Eindelijk echt aftellen naar de Ethereum Merge

donderdag 08 september 2022 - door Redactie

Jarenlang werd er gesproken over de overgang naar Proof-of-Stake bij Ethereum en binnen anderhalve week zou het ook echt gaan gebeuren.

Eerder deze week werd de Bellatrix upgrade uitgevoerd op Ethereum. Het gaat over het definitieve startschot voor de overgang naar Proof-of-Stake. Het Ethereum Beacon Chain, dat met een Proof-of-Stake consensus model werkt, zal dan fuseren met het huidige Ethereum mainnet of de execution layer. Vanaf dan moeten er geen blocks meer gemijnd worden maar worden blokken gemaakt door validators. Zij moeten 32 ETH staken of vastzetten op een node en worden vervolgens beloond met nieuwe ETH als ze een block maken.

Difficulty Bomb

Om de Merge mogelijk te maken werd er een Terminal Total Difficulty waarde vastgelegd. Dat betekent dat het voor mijners vrijwel onmogelijk zal worden om nieuwe blocks te mijnen, waardoor de Ethereum blockchain dreigt stil te vallen. De execution layer moet dus verder gezet worden door over te stappen op het Proof-of-Stake consensus mechanisme dat het Beacon chain gebruikt. Op die manier kunnen er weer nieuwe blocks gemaakt worden.

De verwachting is momenteel dat deze Merge zal plaatsvinden rond 13 september. Eerder werd de Merge al enkele keren geoefend in een testomgeving, waardoor er bij de echte Merge hopelijk niets meer zal fout lopen.

De eigenlijke merge zou op zo'n 12 minuten moeten uitgevoerd zijn. Volgens de Ethereum Foundation zal de blockchain dankzij Proof-of-Stake tot wel 99,95% minder energie verbruiken.

Wat doen de mijners?

Tenslotte is het nog uitkijken naar wat mijners met hun toestellen gaan doen, die niet meer inzetbaar zijn voor het beveiligen van de Ethereum blockchain. Zij kiezen dan mogelijk voor Ethereum Classic of voor de nieuwe fork ETHPoW, die de Ethereum blockchain wil verder zetten onder een Proof-of-Work consensus mechanisme.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu