Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Succesvolle tests maken Ethereum merge mogelijk in september

Succesvolle tests maken Ethereum merge mogelijk in september

Succesvolle tests maken Ethereum merge mogelijk in september

zaterdag 30 juli 2022 - door Redactie

De langverwachte overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake zou in september kunnen gebeuren.

Ethereum werkt al lang aan de overgang naar Proof-of-Stake en dat plan kreeg om verschillende redenen met heel wat vertraging te maken. Een overgang naar een ander consensus model is een grote stap waarbij veel kan fout lopen, dus de Ethereum ontwikkelaars hebben al verschillende keren geoefend in een testomgeving. Zo ging Ropsten, het langstlopende testnet van Ethereum, al op woensdag 10 juni over op het proof-of-stake-algoritme. Ropsten werd voor het eerst uitgebracht in 2016 en maakt het testen van upgrades mogelijk, voordat het op het mainnet wordt geïmplementeerd. Net als andere testnets is het identiek aan het mainnet, met het belangrijkste verschil dat er geen “echte” fondsen in gevaar komen als er technische problemen optreden.

De Ropsten merge werd eerder deze maand gevolgd door de merge van het Sepolia testnet, die ook probleemloos de overgang maakte naar proof-of-stake. In augustus wordt de merge nogmaals geoefend op het Goerli/Prater testnet. Ergens tussen 6 en 12 augustus zal het Goerli testnet een merge ondergaan met Prater, het beacon chain in de testomgeving. Als deze oefening verloopt zonder problemen, zou de echte merge kunnen doorgaan rond 19 september.

Het nieuwe PoS-model zou enkele van de grootste problemen van Ethereum moeten oplossen, zoals hoge transactiekosten, het hoge elektriciteitsverbruik van de miners en het vermogen van het netwerk om op te schalen. Tegenstanders van Proof-of-Stake zeggen dat het Ethereum minder decentraal en dus minder veilig zal maken. Omdat er geen block reward meer zal zijn voor mijners, vermoeden analisten dat het ook een deflatoire impact zal hebben. Wie een node wil draaien moet minstens 32 ETH vastzetten of ‘staken’, waardoor het aantal Ethers in omloop zal dalen.

The Merge Trade

De Merge is ontegensprekelijk de grootste upgrade in de geschiedenis van Ethereum. Er wordt duidelijk al gespeculeerd op een goede afloop. De Ether koers maakte ongeveer gelijk met bitcoin een dieptepunt rond de 1.000 dollar en noteert ondertussen alweer boven de 1.700 dollar. Ether is dus al 70% in waarde gestegen in de voorbije weken, terwijl de bitcoin koers maar met zo’n 25% is hersteld.

Lees hier meer over Ether kopen.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu