Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Grote Bitcoin mining pool in liquiditeitsproblemen

Grote Bitcoin mining pool in liquiditeitsproblemen

Grote Bitcoin mining pool in liquiditeitsproblemen

woensdag 07 september 2022 - door Redactie

Poolin, een Chinese Bitcoin mining pool, heeft begin deze week de withdrawals bevroren.

Mijners moeten een constante strijd leveren om als eerste een blok te kunnen mijnen. Om die reden sluiten ze zich vaak aan bij een mining pool. Alle rekenkracht wordt zo samengevoegd en de mining pool heeft dus veel meer kans om een nieuw block te mijnen. De inkomsten worden vervolgens onder de leden verdeeld, waardoor zij een beter voorspelbare inkomstenstroom krijgen.

Poolin is een voorbeeld van zo'n mining pool. Het gaat over één van de grootste pools ter wereld, die in de voorbije 12 maanden zo'n 10,8% van alle nieuwe blocks gemijnd heeft.

Zelfde problemen als lending platformen

Poolin zegt nu dat het in liquiditeitsproblemen zit omdat teveel deelnemers tegelijk hun geld opvragen. Volgens berichten op Telegram waren er al in augustus problemen met de uitbetalingen. De withdrawals van ETH en BTC worden nu 'tijdelijk' stopgezet. De manier waarop dit gebeurt doet denken aan de kapseizende lending platformen zoals Celsius, die ook eerst de withdrawals pauzeerden vooraleer volledig ten onder te gaan.

Ook Poolin zou in de problemen gekomen zijn door een deel van de gemijnde bitcoin uit te lenen om rente te kunnen ontvangen. Op die manier konden ze inkomsten krijgen op bitcoin die door de deelnemers nog niet waren opgevraagd. Een spelletje dat je perfect kan spelen in een bull markt wanneer de prijzen alleen maar omhoog gaan en niemand zijn bitcoin verkoopt. Maar in een berenmarkt kan een dergelijk opzet dus een hele business in mekaar doen stuiken.

"Wees gerust, alle activa van gebruikers zijn veilig", klinkt het ondertussen bij Poolin. Het zal echter uitkijken zijn of een verdere daling van bitcoin nu ook andere mining pools in de problemen zal brengen die op een gelijkaardige manier als Poolin bitcoin hebben uitgeleend. Door de dalende koersen willen meer mensen hun bitcoin ten gelde maken. En als iedereen tegelijk naar de uitgang holt, vallen er haast zeker slachtoffers.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu