Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto steeds vaker terug te vinden in de voetbalwereld

Crypto steeds vaker terug te vinden in de voetbalwereld

Crypto steeds vaker terug te vinden in de voetbalwereld

woensdag 10 augustus 2022 - door Dylan

Dat crypto een groot bereik heeft en dat er veel geld in die wereld rondgaat, is geen geheim meer.


De bedrijven die met crypto te maken hebben zien we ook op steeds meer plekken terug – zo ook in de voetbalwereld. Steeds vaker verschijnen namen uit de cryptowereld bij clubs van de populaire sport. Het zorgt voor flink wat geld in het laatje bij al die clubs.

FC Barcelona profiteert enorm

Wie het voetbal volgt kent ongetwijfeld de situatie bij FC Barcelona. De club zit in financieel zwaar weer en de schulden liepen zo hoog op dat velen dachten dat het faillissement niet lang meer op zich kon laten wachten. Met hangen en wurgen staat de club nog altijd overeind. Dit is ook mede te danken aan een deal die onlangs gesloten werd met Socios, het bedrijf boven de Chiliz tokens. Dit bedrijf zet cryptomunten voor supporters in de markt, beter bekend als zogenaamde fantokens.

Ook in Nederland terug te vinden

Met name in het buitenland zijn deze deals steeds vaker terug te vinden, met FC Barcelona dus als een van de meest recente voorbeelden. Ook andere topclubs zoals het Franse Paris Saint-Germain en het Italiaanse Juventus hebben de fantokens. Niet alleen in het buitenland is dit een hype, want ook in Nederland wordt er meegedaan. Fortuna Sittard is de club die ook dergelijke coins heeft. Veel succes behalen ze er niet mee, want de waarde van de munt is inmiddels al flink gedaald. Desalniettemin laat het wel weer zien dat steeds meer clubs zich bezighouden met de cryptowereld.

Fan tokens verliezen waarde

Fortuna Sittard is niet de enige club die te maken heeft met een daling van de waarde. Het is namelijk een trend die overal terug te vinden is. Voetbalfans die investeerden in deze vorm van cryptomunten kijken dus tegen een flink verlies aan.

Chiliz grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu