Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ripple oprichter heeft al zijn tokens gedumpt

Ripple oprichter heeft al zijn tokens gedumpt

Ripple oprichter heeft al zijn tokens gedumpt

woensdag 20 juli 2022 - door Redactie

De Ripple founder Jed McCaleb, die later het concurrende Stellar heeft opgericht, heeft al zijn XRP tokens eindelijk verkocht.


Ripple werd in 2012 opgericht door Jed McCaleb, Chris Larsen en Arthur Britto. McCaleb kreeg zo'n 9 miljard XRP tokens in zijn wallet, een praktijk die erg gangbaar is bij het lanceren van nieuwe altcoins. Een groot deel van de gemaakte coins is meestal gereserveerd voor het team. In totaal bestaan er 100 miljard XRP tokens, waardoor McCaleb dus 9% van de totale supply in handen had.

McCaleb vertrok in 2014 bij Ripple door onenigheid met de andere co-founders. Niet veel later hield hij het concurrerende Stellar (XLM) boven de doopvont. Hij zei toen dat hij zijn XRP tokens zo snel mogelijk zou verkopen, maar kwam tot een overeenkomst met Ripple om dit stapsgewijs te doen. Volgens Forbes is McCaleb nu zo'n 2,2 miljard dollar waard en het grootste deel van zijn vermogen is afkomstig van zijn XRP verkopen.

In het voorbije weekend transfereerde McCaleb voor de laatste keer zo'n 1,1 miljoen XRP met een waarde van haast 400.000 dollar. Zijn wallet 'Tacostand' is nu vrijwel leeg en het heeft zo'n 8 jaren geduurd vooraleer McCaleb zijn volledige voorraad kon verkopen.

XRP

XRP is momenteel de zesde grootste cryptomunt met een marktkapitalisatie van 18 miljard dollar. Waarnemers denken dat het stopzetten van de verkopen de koers nu kan ondersteunen. De kans is echter klein dat XRP ooit een heel hoge prijs zal laten zien, simpelweg omdat er 100 miljard XRP tokens bestaan. Een groot contrast met bitcoin, waarvan er maar maximaal 21 miljoen in omloop kunnen komen. 

Pionier

McCaleb geldt als een echte blockchain pionier. In 2010 maakte hij de eerste grote crypto exchange Mt. Gox, die het publiek de mogelijkheid gaf om makkelijk cryptomunten te kopen. Amper een jaar na de oprichting verkocht McCaleb zijn exchange al. In 2013 nam Mt. Gox zo'n 70% van de wereldwijde bitcoin handel voor zijn rekening, waarna de exchange in 2014 werd gehackt. Er werden zo'n 740.000 bitcoin gestolen, die toen een waarde hadden van 460 miljoen dollar. Het faillissement van Mt. Gox is nog lopende en meer dan 140.000 bitcoin zal aan de voormalige klanten verdeeld worden. Door de stijging van de bitcoin koers gaat het over een bedrag dat in de miljarden dollars loopt.

Ripple grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu