Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Blijf rustig tijdens bitcoin dalingen

Blijf rustig tijdens bitcoin dalingen

Blijf rustig tijdens bitcoin dalingen

dinsdag 14 juni 2022 - door Redactie

Gisteren waren weer heel wat mensen in paniek over bitcoin, terwijl er aan het Bitcoin netwerk juist niets veranderd is.

Als je bitcoin gekocht hebt voor de lange termijn en vanuit een geloof in het open monetaire netwerk dat bitcoin is, dan heb je geen enkele reden om in paniek te verkopen. Wanneer je toch zenuwachtig wordt van de volatiele koersen, dan is jouw bitcoin positie waarschijnlijk te groot voor jouw portefeuille. Het is nooit een goed idee om op de markten actief te zijn met geld dat je eigenlijk niet kan missen. Dan ga je jezelf laten meeslepen en alles verkopen net op het moment dat er een bodem wordt gemaakt.

Je moet je hoofd koel kunnen houden en afstand kunnen nemen van de dagelijkse rollercoaster op de markten. Laat je ook niet teveel meesleuren door allerlei hippe projecten op de cryptomarkten en blijf vooral bij de basis. Meer daarover in onze tips voor de cryptobelegger.

Wat gaan de centrale banken doen?

Door de monetaire verkrapping van de centrale banken gaan alle risicodragende activa momenteel in de uitverkoop. De rally van de voorbije jaren kwam er door het expansieve monetaire beleid, dus wanneer centrale banken op de rem gaan staan maken we het omgekeerde scenario mee. De berenmarkt kan nog wel even blijven duren, maar de vraag is hoe lang centrale banken op de rem blijven staan.

In januari schreven we hier al dat de centrale banken zich hebben vastgereden in een catch-22. Het verstrakken van het beleid om de hoge inflatie in te dijken brengt al snel landen met een grote overheidsschuld in de problemen, wat we momenteel in Europa zien door de hoge spread tussen de rente van Italië en Duitsland. Zo kan er weer een nieuwe eurocrisis ontstaan. Om het overleven van de EU mogelijk te maken is de kans groot dat de ECB op een bepaald moment verhoogde inflatie moet aanvaarden en opnieuw een 'We will do whatever it takes' aankondiging moet maken zoals Draghi deed in 2012.

Wie vindt dat bitcoin nut heeft in een stormachtige financiële wereld, net zoals goud als een verzekering in een portefeuille wordt opgenomen, kan van koerszwakte gebruik maken om met een kleine positie in te stappen. Lees hier meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu