Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ethereum merge mogelijk in augustus

Ethereum merge mogelijk in augustus

Ethereum merge mogelijk in augustus

vrijdag 20 mei 2022 - door Redactie

Ethereum zou deze zomer de overgang naar proof of stake kunnen maken. Eerst is er nog een belangrijke test gepland.

Vorige maand bleek dat de merge nog niet voor meteen zou zijn, maar nu wijzen developers er op dat augustus nog tot de mogelijkheden behoort. Bij de merge wordt het huidige mainnet samengevoegd met de Beacon Chain, de proof of stake chain die al december 2020 werd opgezet.

Op 8 juni is er alvast een merge voorzien van het Ropsten publieke testnet. Het is al de zoveelste test omdat de werkelijke merge erg vlot zal moeten gaan. Op het Ethereum netwerk staan miljarden dollars op het spel en een crash van het netwerk of ook kleinere problemen moeten dus vermeden worden.

De code wordt momenteel ook nagekeken door specialisten die op zoek gaan naar fouten of bugs. Er is een bug bounty voorzien van een half miljoen dollar. Wie dus kwetsbaarheden ontdekt, zal daarvoor beloond worden. 

Difficulty bomb

Volgens developer Preston Van Loon zit het momentum goed om eindelijk door te zetten met de merge op het mainnet. Ook Justin Drake bevestigde dat de merge best kan plaatsvinden voor de 'difficulty bomb' in augustus. Dit werd reeds in 2016 geïmplementeerd om de overgang naar proof of stake te stimuleren. Hierbij wordt het mijnen van nieuwe blokken moeilijker gemaakt, waardoor Ethereum trager zou worden. Op termijn zou zo het mijnen onmogelijk gemaakt worden. De proof of work chain zal op die manier stoppen met het maken van nieuwe blokken.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu