Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Tether vermindert blootstelling aan commercial paper

Tether vermindert blootstelling aan commercial paper

Tether vermindert blootstelling aan commercial paper

donderdag 19 mei 2022 - door Redactie

In het rapport van het eerste kwartaal blijkt dat de stablecoin Tether meer in overheidspapier heeft belegd.

Tether is het bedrijf boven de USDT stablecoin. Om de de koppeling aan de dollar te behouden, zou Tether een fysieke dollar moeten aanhouden voor elke USDT die wordt uitgegeven. In de praktijk is dat niet helemaal zo, maar wordt er bijvoorbeeld geïnvesteerd in waardepapieren die een rente opleveren. Tether heeft daar lang weinig transparant over geweest, maar verschaft nu toch wat meer duidelijkheid in de kwartaalrapporten die opgesteld worden door een externe accountant. Het gaat echter niet over audits, waardoor er toch nog wat vraagtekens geplaatst worden.

In het eerste kwartaal verlaagde Tether zijn blootstelling aan 'commercial paper' oftewel kortlopende leningen van bedrijven. In deze categorie zat op 31 maart nog 20,1 miljard dollar geïnvesteerd, tegenover 24,2 miljard dollar in het vorige kwartaal. Zo'n 18 miljard dollar zou belegd zijn in A-1 en A-2 papier, wat volgens de rating agentschappen papier is met een klein risico.

Treasury bills

De miljarden die niet meer in commercial paper worden geïnvesteerd gingen naar veilige Amerikaanse staatsobligaties. Deze categorie nam toe van 34,5 miljard dollar naar 39,2 miljard dollar. Verder vinden we nog cash ter waarde van 4,1 miljard dollar en 'andere investeringen' ter waarde van 4,96 miljard dollar. Dat geld zou belegd zijn in digitale tokens, waar sommige waarnemers zich toch zorgen over maken. Tether geeft geen verdere uitleg over welke cryptomunten of tokens het in zijn bezit heeft.

In totaal vertegenwoordigen de assets van Tether zo'n 82,4 miljard dollar, terwijl er verplichtingen zijn van zo'n 82,3 miljard dollar. "Deze cijfers tonen aan dat Tether volledig gedekt is", zegt CTO Paolo Ardoino. "We voldoen aan elke opvraging van USDT en kunnen alle partijen terug betalen", klinkt het.

Door de crash van LUNA en UST kwam ook Tether vorige week onder druk te staan. Ardoino zei dat Tether in amper 24 uren tijd zo'n 7 miljard dollar moest uitbetalen aan partijen die hun USDT inleverden.

Tether USDT grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu