Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Het 'Davos voor Bitcoin' in El Salvador

Het 'Davos voor Bitcoin' in El Salvador

Het 'Davos voor Bitcoin' in El Salvador

dinsdag 17 mei 2022 - door Redactie

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft gisteren 44 landen ontvangen om te praten over bitcoin.

El Salvador staat uiteraard te boek als het eerste land ter wereld waar bitcoin een wettig betaalmiddel werd. Het land gebruikt het bitcoin netwerk om goedkoop en snel betalingen vanuit het buitenland te kunnen ontvangen. De meerderheid van de inwoners van El Salvador beschikt namelijk niet over een bankrekening en is daarom aangewezen op dure partijen zoals Western Union om giften te ontvangen van familieleden die in het buitenland werken.

El Salvador blijft ook op regelmatige tijdstippen zelf bitcoin kopen, maar omwille van de dalende koers pakt dat momenteel niet zo goed uit. Volgens een schatting van Bloomberg lopen de verliezen al op tot zo'n 40 miljoen dollar. Waarnemers vrezen zelfs dat El Salvador hierdoor in default zal gaan, omdat het de schulden in dollar niet zal kunnen aflossen.

Wereldwijde interesse

Door zich op de kaart te zetten als bitcoin friendly profiteert El Salvador wel van meer toerisme. Veel bitcoiners willen het land en Bitcoin Beach bezoeken. Ondermeer hierdoor was er vorig jaar een economische groei van 10,7%.

Het experiment in El Salvador kan alvast op wereldwijde interesse rekenen van ontwikkelingslanden. Maar liefst 32 centrale banken en 12 financiële waakhonden stuurden daarom gisteren vertegenwoordigers naar El Salvador om te discussiëren over bitcoin, financiële inclusie en 'banking the unbanked' en de digitale economie. Onder de deelnemers waren landen zoals Paraguay, Angola, Ghana, Uganda, Jordanië, Nepal, Pakistan, Egypte, Armenië enzovoorts.

Omwille van het groot aantal deelnemers wordt er zelfs gesproken over het 'Davos voor Bitcoin'. Het valt nog af te wachten of dit zal zorgen voor meer bitcoin adoptie.

Het evenement werd door president Bukele voorgesteld als een bitcoin conferentie, maar in feite gaat het over een jaarlijkse samenkomst van de Alliance for Financial Inclusion, een organisatie van ontwikkelingslanden. Toevallig was deze keer El Salvador aan de beurt als gastland. 

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu