Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Het 'Davos voor Bitcoin' in El Salvador

Het 'Davos voor Bitcoin' in El Salvador

Het 'Davos voor Bitcoin' in El Salvador

dinsdag 17 mei 2022

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft gisteren 44 landen ontvangen om te praten over bitcoin.

El Salvador staat uiteraard te boek als het eerste land ter wereld waar bitcoin een wettig betaalmiddel werd. Het land gebruikt het bitcoin netwerk om goedkoop en snel betalingen vanuit het buitenland te kunnen ontvangen. De meerderheid van de inwoners van El Salvador beschikt namelijk niet over een bankrekening en is daarom aangewezen op dure partijen zoals Western Union om giften te ontvangen van familieleden die in het buitenland werken.

El Salvador blijft ook op regelmatige tijdstippen zelf bitcoin kopen, maar omwille van de dalende koers pakt dat momenteel niet zo goed uit. Volgens een schatting van Bloomberg lopen de verliezen al op tot zo'n 40 miljoen dollar. Waarnemers vrezen zelfs dat El Salvador hierdoor in default zal gaan, omdat het de schulden in dollar niet zal kunnen aflossen.

Wereldwijde interesse

Door zich op de kaart te zetten als bitcoin friendly profiteert El Salvador wel van meer toerisme. Veel bitcoiners willen het land en Bitcoin Beach bezoeken. Ondermeer hierdoor was er vorig jaar een economische groei van 10,7%.

Het experiment in El Salvador kan alvast op wereldwijde interesse rekenen van ontwikkelingslanden. Maar liefst 32 centrale banken en 12 financiële waakhonden stuurden daarom gisteren vertegenwoordigers naar El Salvador om te discussiëren over bitcoin, financiële inclusie en 'banking the unbanked' en de digitale economie. Onder de deelnemers waren landen zoals Paraguay, Angola, Ghana, Uganda, Jordanië, Nepal, Pakistan, Egypte, Armenië enzovoorts.

Omwille van het groot aantal deelnemers wordt er zelfs gesproken over het 'Davos voor Bitcoin'. Het valt nog af te wachten of dit zal zorgen voor meer bitcoin adoptie.

Het evenement werd door president Bukele voorgesteld als een bitcoin conferentie, maar in feite gaat het over een jaarlijkse samenkomst van de Alliance for Financial Inclusion, een organisatie van ontwikkelingslanden. Toevallig was deze keer El Salvador aan de beurt als gastland. 

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu