Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Algorand wordt officiële FIFA sponsor

Algorand wordt officiële FIFA sponsor

Algorand wordt officiële FIFA sponsor

woensdag 04 mei 2022 - door Redactie

Het first layer blockchain netwerk Algorand wordt een officiële FIFA partner en zal de Web3 strategie van de voetbalbond mee vorm geven.


De deal die Algorand met FIFA sloot is enerzijds een technisch partnership en anderzijds een sponsordeal. Zo zal Algorand visibiliteit krijgen tijdens de FIFA World Cup in Qatar. Algorand zal ook een officiële sponsor zijn op de FIFA Women's World Cup in Australië in 2023.

FIFA crypto strategie

Daarnaast zal Algorand helpen met het uitstippelen van een strategie rond digitale valuta. Zo zou er ondermeer een officiële FIFA wallet komen en wordt er gedacht aan een eigen NFT collectie. "We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om onze omzet te laten groeien", klinkt het bij FIFA.

FIFA onderstreept in een mededeling dat Algorand een groen blockchain project is. Ze verwijzen hiermee naar het Proof of Stake consensus model, wat minder energie vraagt dan Proof of Work bij bitcoin of ethereum. Door te kiezen voor Algorand hoopt FIFA alvast de kritiek uit een hoek als Greenpeace te verstommen.

Algorand koers veert op

De Algorand koers reageert alvast positief op het nieuws en veert op. De koers maakte bij het begin van mei een dieptepunt rond 52 eurocent. In september 2021 werd nog een topkoers van zo'n 2 euro opgetekend.

Algorand is te koop op de meeste exchanges, zoals Bitvavo. Lees meer over cryptomunten kopen.

Algorand blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

Algorand grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu