Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Komt Dogecoin naar Twitter?

Komt Dogecoin naar Twitter?

Komt Dogecoin naar Twitter?

maandag 02 mei 2022 - door Redactie

Nu Musk de overname van Twitter rond heeft, wordt er druk gespeculeerd over de rol die Dogecoin zal krijgen.


Musk gaf al eerder te kennen dat hij de vele spamaccounts op Twitter wil tegengaan, terwijl hij ook een rol ziet weggelegd voor Dogecoin. Musk is een grote fan van deze memecoin en hij wordt zelfs vaak de 'Dogefather' genoemd. Met zijn tweets kan hij de koers van Dogecoin ook hoger of lager sturen.

Entrepreneur Mark Cuban deed alvast een suggestie op Twitter. Hij stelt voor dat iedereen 1 DOGE moet vastzetten op het sociaal netwerk om te kunnen tweeten. Wanneer een andere gebruiker een post als spam identificeert, zal dit gecontroleerd worden door medewerkers. Als het waar blijkt te zijn, dan krijgt de melder de dogecoin van de spammer. Elon Musk reageerde dat hij dit geen slecht idee vindt.

Een dergelijke integratie van DOGE in Twitter zou erg bullish zijn voor de memecoin. Het valt uiteraard nog af te wachten of er iets dergelijks wordt opgezet. Het zou betekenen dat je moet betalen voor Twitter, dat nu volledig gratis toegankelijk is. Daarnaast is het maar de vraag of DOGE hier het geschikte betaalmiddel voor is. Critici voeren ook aan dat er zelfs nu al accounts onterecht worden geblokkeerd. Wanneer melders een financiƫle incentive krijgen zal deze praktijk waarschijnlijk nog sterk toenemen.

Twitter Blue

Musk heeft eerder al gesuggereerd om DOGE te aanvaarden als betaalmiddel voor de abonnementsdienst Twitter Blue. Hierbij krijgen gebruikers een aantal extra functies, zoals de mogelijkheid om een tweet aan te passen voor deze live staat. De dienst werd eind vorig jaar in de VS uitgerold. Gebruikers krijgen ook toegang tot reclamevrije artikels van grote Amerikaanse websites zoals The Washington Post. Op basis van wat gebruikers lezen betaalt Twitter een vergoeding aan deze websites. Op Twitter vinden vaak discussies plaats over de actualiteit en Twitter hoopt met deze dienst de journalistiek te ondersteunen.

Dogecoin is te koop bij zowat alle crypto exchanges. Lees hier meer over crypto kopen.

Dogecoin blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

Dogecoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu