Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bekende Jack Dorsey tweet NFT gecrasht in waarde

Bekende Jack Dorsey tweet NFT gecrasht in waarde

Bekende Jack Dorsey tweet NFT gecrasht in waarde

maandag 18 april 2022 - door Redactie

Crypto-ondernemer Sina Estavi kocht vorig jaar de allereerste tweet ooit als NFT en betaalde daar miljoenen voor. Vandaag is het hoogste bod slechts 30.000 dollar.

Twitter-oprichter Jack Dorsey maakte op 21 maart 2006 de allereerste tweet, waarbij hij schreef: “just setting up my twttr”. 

Estavi betaalde in maart 2021 zo’n 2,9 miljoen dollar voor de screenshot van deze eerste tweet, die als NFT verkocht werd. Op donderdag 14 april kondigde de Iraans geboren crypto trader Sina Estavi aan dat hij de NFT wilde verkopen en 50% van de opbrengst zou doneren aan een goed doel. Hij verwachtte dat de waarde van zijn NFT in ieder geval boven de 25 miljoen dollar zou stijgen. Eigenlijk wou hij hiermee maar liefst 48 miljoen dollar vangen.

Bij het sluiten van de veiling waren er echter maar zeven boden gemaakt. Deze liepen van 0.0019 ETH (ongeveer 6 dollar) op tot 0.09 ETH (ongeveer 277 dollar).

De toon van Estavi veranderde drastisch na de veiling. Hij gaf aan dat hij een goed bod wellicht zou accepteren, maar liever de NFT zou willen behouden.

Ondertussen is het hoogste bod op OpenSea opgelopen tot zo’n 30.370 dollar. Dat is al flink meer dan vorige week, maar nog altijd zo’n 99% minder dan wat Estavi er zelf voor betaalde.

Fraude

Naast het bezit van de allereerste tweet ooit, staat Sina Estavi ook bekend als de ontwikkelaar van CryptoLand, een crypto exchange platform. Het platform stortte echter snel in, waardoor gebruikers in één klap niet meer bij hun investeringen konden komen.

Daarnaast richtte hij de Bridge Oracle op, met een token die in recordtijd in waarde daalde. Uiteindelijk werd hij in Iran gearresteerd voor het ‘ontregelen van het economische systeem’ in mei 2021. 

Na negen maanden is Estavi weer een vrij man, en heeft hij aangegeven de holders van zijn token te willen vergoeden met een nieuwe token (BRG), die beschikbaar is op verschillende exchange platformen.

Token holders wachten echter nog steeds op deze vergoeding. Op dezelfde dag dat zijn NFT te koop werd gezet, gaf hij aan dat de token swap over twee maanden zal plaatsvinden. Sceptici denken daarom dat Estavi niet de financiële middelen heeft om de token holders te vergoeden. 

Dit gebrek aan vertrouwen heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de flop van zijn NFT-veiling.

Lees meer over cryptomunten kopen.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu