Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Vasil hard fork zorgt voor stevige upgrade voor Cardano

Vasil hard fork zorgt voor stevige upgrade voor Cardano

Vasil hard fork zorgt voor stevige upgrade voor Cardano

zaterdag 16 april 2022 - door Redactie

Eind juni zal Cardano een grote upgrade krijgen die de performantie van het netwerk sterk zal verbeteren. Volgens co-founder Charles Hoskinson zullen er daarna veel meer DeFi protocols naar Cardano komen.


Een belangrijke innovatie om Cardano beter schaalbaar te maken is het zogenaamde 'pipelining', waardoor de blocks sneller kunnen gemaakt worden. "Samen met alle andere wijzigingen zal Cardano sneller worden dan de concurrenten en zullen we een competitief platform voor DeFi worden", zegt Hoskinson.

Total Value Locked

Nog volgens de topman zijn er momenteel verschillende DeFi apps in ontwikkeling, die aan het wachten zijn op de Vasil hard fork. Eens de upgrade live is, wordt er een enorme stijging verwacht in de TVL bij Cardano, oftewel de Total Value Locked. Dit zijn de ADA coins die worden vastgezet in een protocol waar een beloning zoals rente tegenover staat. Momenteel gaat het over een bedrag van 225 miljoen dollar. Dat verdwijnt in het niets bij het bedrag dat bij concurrent Ethereum vastgezet is: momenteel zo'n 116 miljard dollar. Ook bij nieuwere spelers als Solana is de TVL al meer dan 6,5 miljard dollar. 

Institutionele interesse

Vanuit grote beleggers is er ook steeds meer interesse in Cardano. Grayscale zette vorige maand nog een nieuw fonds op dat zich richt op smart contract platformen buiten Ethereum. Cardano heeft daarin een weging van 24%. 

De Cardano koers bereikte in september 2021 een hoogtepunt van meer dan 2,5 euro per ADA coin. Daarna begon een stevige correctie en voorlopig werd in maart een dieptepunt gemaakt rond 70 eurocent. Momenteel noteert de koers rond 88 eurocent.

Cardano kan gekocht worden bij Nederlandse exchanges als Bitvavo of Coinmerce. Lees meer: hoe crypto kopen?

Cardano blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

Cardano grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu