Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Vasil hard fork zorgt voor stevige upgrade voor Cardano

Vasil hard fork zorgt voor stevige upgrade voor Cardano

Vasil hard fork zorgt voor stevige upgrade voor Cardano

zaterdag 16 april 2022 - door Redactie

Eind juni zal Cardano een grote upgrade krijgen die de performantie van het netwerk sterk zal verbeteren. Volgens co-founder Charles Hoskinson zullen er daarna veel meer DeFi protocols naar Cardano komen.


Een belangrijke innovatie om Cardano beter schaalbaar te maken is het zogenaamde 'pipelining', waardoor de blocks sneller kunnen gemaakt worden. "Samen met alle andere wijzigingen zal Cardano sneller worden dan de concurrenten en zullen we een competitief platform voor DeFi worden", zegt Hoskinson.

Total Value Locked

Nog volgens de topman zijn er momenteel verschillende DeFi apps in ontwikkeling, die aan het wachten zijn op de Vasil hard fork. Eens de upgrade live is, wordt er een enorme stijging verwacht in de TVL bij Cardano, oftewel de Total Value Locked. Dit zijn de ADA coins die worden vastgezet in een protocol waar een beloning zoals rente tegenover staat. Momenteel gaat het over een bedrag van 225 miljoen dollar. Dat verdwijnt in het niets bij het bedrag dat bij concurrent Ethereum vastgezet is: momenteel zo'n 116 miljard dollar. Ook bij nieuwere spelers als Solana is de TVL al meer dan 6,5 miljard dollar. 

Institutionele interesse

Vanuit grote beleggers is er ook steeds meer interesse in Cardano. Grayscale zette vorige maand nog een nieuw fonds op dat zich richt op smart contract platformen buiten Ethereum. Cardano heeft daarin een weging van 24%. 

De Cardano koers bereikte in september 2021 een hoogtepunt van meer dan 2,5 euro per ADA coin. Daarna begon een stevige correctie en voorlopig werd in maart een dieptepunt gemaakt rond 70 eurocent. Momenteel noteert de koers rond 88 eurocent.

Cardano kan gekocht worden bij Nederlandse exchanges als Bitvavo of Coinmerce. Lees meer: hoe crypto kopen?

Cardano blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

Cardano grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu