Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Noord-Korea zit achter hack Axie Infinity

Noord-Korea zit achter hack Axie Infinity

Noord-Korea zit achter hack Axie Infinity

zaterdag 16 april 2022 - door Redactie

De Verenigde Staten hebben de hackers geïdentificeerd die verantwoordelijk zijn voor de diefstal van 615 miljoen dollar aan cryptocurrency in de populaire online game Axie Infinity in maart 2022.


Eind maart werd een bridge aangevallen tussen het Ethereum mainnet en de Ronin sidechain. De hackers worden volgens de VS gesteund door de Noord-Koreaanse overheid.

In Axie Infinity kunnen spelers crypto verdienen door bepaalde levels te behalen of door hun avatars te traden.

Grootste crypto hack ooit

De hack in maart 2022 was waarschijnlijk de grootste die de cryptowereld ooit heeft gezien. Daarom werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de identificatie van de cybercriminelen. Op donderdag 14 april 2022 werd verkondigd dat de groep ‘Lazarus’ hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk was voor de hack.

De VS heeft aangegeven dat Lazarus onder invloed staat van de officiële inlichtingendienst van Noord-Korea.

“Uit ons onderzoek hebben we kunnen concluderen dat de Lazarus Group en APT38, cybergroepen die geassocieerd zijn met Noord-Korea, verantwoordelijk zijn voor de diefstal,” verklaarde de FBI in een persconferentie op donderdag.

Financiering van nucleaire wapens

Een panel van de Verenigde Naties dat de sancties op Noord-Korea monitort, heeft de Noord-Koreaanse overheid ervan beschuldigd de gestolen crypto te gebruiken om hun nucleaire wapenprogramma mee te financieren. De economische sancties zijn er echter om dit juist te voorkomen.

Een woordvoerder van de overheid van de VS geeft aan: “De Verenigde Staten zijn zich ervan bewust dat de Democratische Volksrepubliek Korea steeds meer afhankelijk wordt van onwettige praktijken om inkomsten te ontvangen voor hun massavernietigingswapens. Dit omvat ook cybercriminaliteit en het stelen van cryptomunten. Zo kunnen ze de sancties van de VS en de VN ontlopen.”

In een militair rapport van de VS uit 2020 wordt vermeld dat hacking programma’s al in de jaren 90 werden opgezet door Noord-Korea, en ondertussen is uitgegroeid tot een team van 6.000 hackers. Bureau 121, zoals het wordt genoemd, is actief in verschillende landen, waaronder Rusland, Wit-Rusland, India, China en Maleisië.

Oude bekenden

De Lazarus Group werd in 2014 al berucht, nadat ze ervan werden beschuldigd de filmstudio Sony Pictures te hacken, en vertrouwelijke informatie te lekken.

De groep eiste destijds dat Sony het uitbrengen van de film The Interview stopte. Dit is een satirische komediefilm over een plot om de leider van Noord-Korea, Kim Jong-Un, te vermoorden.

Axie Infinity​ blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

AXS grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu