Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin 2022 in teken van Lightning betalingen

Bitcoin 2022 in teken van Lightning betalingen

Bitcoin 2022 in teken van Lightning betalingen

donderdag 07 april 2022 - door Redactie

Tijdens de bekende Bitcoin 2022 conferentie in Miami kondigen heel wat grote namen aan dat ze het Lightning Network zullen ondersteunen.

Robinhood

De tradingapp Robinhood kondigde aan dat klanten voortaan crypto kunnen versturen en ontvangen. Robinhood was tot nog toe een gesloten systeem, waar bitcoin kopen wel mogelijk was, maar crypto versturen naar een andere wallet lukte niet. Robinhood zal weldra ook het Bitcoin Lightning Network ondersteunen, waardoor kleine betalingen razendsnel kunnen uitgevoerd worden.

Cash App

Het populaire Cash App van Block zal binnenkort ook het ontvangen van Lighting betalingen ondersteunen. "Gebruikers zullen bitcoin kunnen ontvangen door een QR code te maken", klinkt het. Cash App rolt ook de "Paid in Bitcoin" functie uit, waarbij loon automatisch in bitcoin zal omgezet worden. Daarnaast komt er ook een afrondingsfunctie. Wie kleine betalingen doet, kan ervoor kiezen om deze steeds naar boven af te ronden. Deze extra dollarcenten worden dan in bitcoin omgezet.

Strike

Jack Mallers kondigde aan dat zijn betaalapp Strike een partnership heeft afgesloten met Shopify. Webshops zullen betalingen via het Bitcoin Lightning Network kunnen verwerken, tegen een fractie van de kosten die traditionele betaalnetwerken aanrekenen. De winkels kunnen er bovendien voor kiezen om de betalingen in dollar te ontvangen. De klant kan dan weer kiezen om te betalen met een munt naar keuze. Dat kan in bitcoin, maar het kan evengoed in dollar, euro of een andere fiat munt zijn. Deze worden dan automatisch omgezet in bitcoin om te verzenden over Lightning. Op deze manier is Lightning disruptief voor de betaalsector.

Mallers kondigde ook een partnership aan met Blackhawk Network en NCR, die Point of Sale systemen aan de man brengen. Betalen via Lightning wordt zo mogelijk bij McDonalds, Walmart, Starbucks en zowat alle grote en kleine winkels in de VS.

Bitcoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu