Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Oekraïne ontvangt voor miljoenen donaties in crypto

Oekraïne ontvangt voor miljoenen donaties in crypto

Oekraïne ontvangt voor miljoenen donaties in crypto

maandag 28 februari 2022 - door Redactie

Om de oorlog tegen Rusland te kunnen voeren riep de overheid van Oekraïne op om donaties te doen in bitcoin, ether en USDT.

Op het officieel Twitter account van Oekraïne staan twee adressen om donaties te doen. Er werd een bitcoin adres opgegeven en een ether adres, waarop donaties in ETH en USDT welkom zijn. Op deze manier werd na 2 dagen haast 13 miljoen dollar gedoneerd aan Oekraïne. Er werden ook NFT's verstuurd zoals bijvoorbeeld dit NFT plaatje waar Poetin op staat.

Crowdfunding

Cryptomunten worden op deze manier populair als een soort van crowdfunding. Bij het trucker protest in Canada werd onlangs een Gofundme campagne offline gehaald. Een gelijkaardig verhaal zagen we deze week voor de donaties aan het goede doel 'Come Back Alive', die via Patreon geld ophaalden. Hun account werd geblokkeerd nadat er zo'n 300.000 dollar op korte tijd werd opgehaald. Gezien het geld gebruikt kan worden om wapens te kopen, werd de account geblokkeerd en werd het opgehaalde geld terug gestort naar de donateurs.

Omdat cryptomunten decentraal zijn, kunnen donaties niet teruggedraaid worden en kunnen accounts niet geblokkeerd worden. Oekraïne moet er dan wel in slagen om aankopen te doen met de cryptomunten of ze moeten ze via een exchange kunnen omzetten in fiat munten zoals de euro.

Er zijn ook andere crypto initiatieven om Oekraïne te steunen. Zo haalde UkraineDAO al miljoenen op en heeft ook 'Come Back Alive' nu een cryptocurrency wallet opgezet.

Lees meer over zelf starten met cryptocurrency.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu