Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat zijn de beste beleggingstrends van 2022?

Wat zijn de beste beleggingstrends van 2022?

Wat zijn de beste beleggingstrends van 2022?

vrijdag 21 januari 2022 - door Redactie

Nu we het einde van 2021 hebben bereikt en inmiddels alweer een tijdje in het nieuwe jaar zitten, is het misschien niet zo'n frisse start als men normaal zou denken.

Het jaar 2021 heeft ons namelijk laten zien dat sommige financiële diensten en fintech-trends die naar voren zijn gekomen als reactie op COVID-19, blijvend zijn. Naast de gevolgen van COVID-19 hebben gebieden als cryptocurrency dit jaar ook hun blijvende kracht bewezen. Op het gebied van beleggingstrends verandert er in 2022 dan ook niet zoveel ten opzichte van vorig jaar. Mogelijk zullen er nog nieuwe ontwikkelingen komen in deze markt dit jaar, maar vooralsnog zijn de drie trends die in dit artikel genoemd worden het grootst in de beleggingsbranche in 2022. 

Crypto

Crypto-activa blijven groeien met een uitgebreide investeerdersbasis. In 2021 werden vooral institutionele beleggers meer betrokken. Uit een onderzoek van Fidelity Digital Assets blijkt dat 7 van de 10 institutionele beleggers verwachten in de toekomst digitale activa te kopen of erin te investeren. In november was de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency 2,79 biljoen Amerikaanse dollar. Hoewel het minder dan 2 procent van de wereldwijde aandelen- en obligatiemarkt is, is de crypto markt op korte tijd sterk gegroeid. Ondanks hun volatiliteit worden crypto-activa steeds meer geaccepteerd als activaklasse en vinden ze hun weg naar de portefeuilles van meer beleggers. Daarnaast ontwikkelen ambitieuze technologen financiële infrastructuur op de blockchain in een poging het financiële systeem om te vormen tot een meer gedecentraliseerde en toegankelijke plek.

Particuliere belegger

Wat ooit een klein stukje financiële marktactiviteit was, is een drijvende kracht geworden. Sinds de pandemie is de detailhandel de op één na grootste bron van handelsvolume, waarbij particuliere beleggers meer aandelen verhandelen dan beleggingsfondsen, kwantitatieve hedgefondsen en banken. Alleen hoogfrequente handelsondernemingen deden meer transacties. Hoewel de volumes eerder dit jaar hun recordhoogten bereikten, hebben particuliere beleggers aangetoond dat ze een aanzienlijke impact kunnen hebben op de markt. Sommige factoren die hebben bijgedragen aan de sterke stijging van de handel door particuliere beleggers, zoals besteedbaar inkomen en extra tijd door thuis vast te zitten, zullen afnemen. Ook de stijging van de gasprijs kan er mogelijk voor zorgen dat particulieren minder geld hebben om te investeren. Alsnog zullen ze dit jaar doorgaan met het beleggen in diverse markten.

Personalisatie

Om de bovenstaande thema's efficiënt uit te drukken, hebben steeds meer beleggers strategieën voor directe indexering aangenomen, waarbij de onderliggende effecten van een index zoals de S&P 500 worden gekocht en de dalende aandelen worden verkocht. Dit zou beleggers de mogelijkheid kunnen geven om de meerwaarden te verzilveren als de index stijgt. 

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu