Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Amerikaanse banken lanceren eigen stablecoin

Amerikaanse banken lanceren eigen stablecoin

Amerikaanse banken lanceren eigen stablecoin

maandag 17 januari 2022 - door Redactie

Het USDF Consortium is een samenwerking van Amerikaanse banken die een eigen stablecoin zullen lanceren.

Een stablecoin is een cryptomunt die gekoppeld is aan een fiat munt zoals de dollar. De Tether is de belangrijkste stablecoin, maar omwille van een gebrek aan transparantie winnen andere stablecoins aan belang. Immers, 1 USDT zou steeds 1 echte dollar moeten vertegenwoordigen, maar waarnemers vragen zich regelmatig af of de USDT's wel helemaal gedekt zijn.

De banken zien de populariteit van cryptomunten en stablecoins en willen duidelijk een deel van deze markt weer naar zich toe trekken. Het USDF Consortium bestaat uit een groep banken die aangesloten zijn bij de FDIC, de Federal Deposit Insurance Corporation. Dit agentschap verzekert rekeningen van klanten voor als een bank failliet zou gaan. Enkele namen zijn New York Community Bank, NBH Bank, Firstbank en Sterling National Bank.

Inwisselbaar in cash

"USDF zal een stablecoin zijn die door een bank wordt gemaakt en zal steeds op een 1:1 basis inwisselbaar zijn tegen cash bij een deelnemende bank. Hiermee komen we tegemoet aan de bezorgdheden van consumenten en regulatoren over de stablecoins die niet door banken zijn uitgegeven", klinkt het in een mededeling. 

KYC

USDF zal op de Provenance Blockchain uitgegeven worden en het consortium hoopt dat meerdere banken de technologie zullen implementeren. De stablecoin volgt de KYC en AML richtlijnen. Een USDF transfer zal dus alleen mogelijk zijn naar een wallet waarvan de eigenaar geïdentificeerd is in het banksysteem. 

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu