Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Marktkapitalisatie Tether bereikt bijna 80 miljard dollar

Marktkapitalisatie Tether bereikt bijna 80 miljard dollar

Marktkapitalisatie Tether bereikt bijna 80 miljard dollar

donderdag 30 december 2021 - door Redactie

De stablecoin Tether of USDT heeft een marktkapitalisatie van 78,2 miljard dollar en vertegenwoordigt in zijn eentje 46% van de stablecoin markt.

Een stablecoin is een cryptomunt die de koers van een fiat munt volgt. In het geval van Tether zou 1 USDT gelijk moeten zijn aan 1 Amerikaanse dollar. Als Tether dus 1 miljoen dollar in kas steekt, kan het ook 1 miljoen USDT uitgeven. Maar in het verleden is al vaker gewaarschuwd voor de gevaren van stablecoins. Zeker in het geval van Tether zijn er twijfels of elke USDT wel gedekt is door een fysieke dollar. Tether is daar ondertussen al iets meer transparant over geworden dan enkele jaren geleden, maar andere munten zoals USDC scoren beter op het vlak van transparantie.

Marktkapitalisatie USDT

Marktkapitalisatie Tether bereikt bijna 80 miljard dollar

Bron: Coingecko

In 2015 bedroeg de market cap van Tether nog minder dan een half miljoen dollar, dus de groei van de stablecoin is opmerkelijk te noemen.

Amerikaanse dollar domineert

De marktkapitalisatie van USDC bedraagt momenteel 42,1 miljard dollar en Tether is dus dubbel zo groot. Deze twee munten samen vertegenwoordigen wel haast 72% van de totale market cap van stablecoins. Andere kleinere stablecoins zijn bijvoorbeeld BUSD van Binance of de USDP, de Pax dollar waarmee WhatsApp momenteel een test heeft lopen om gebruikers toe te staan cryptomunten naar mekaar te sturen.

Het is opmerkelijk dat vooral de Amerikaanse dollar zo zwaar weegt in de globale stablecoin markt. Er zijn wel stablecoins die aan de euro gekoppeld zijn, zoals de Stasis (EURS), maar deze heeft maar een market cap van net geen 100 miljoen euro. Waarnemers vermoeden dat partijen vooral wachten op de implementatie van Europese regulering zoals MiCA (Markets in Crypto-assets), dat vermoedelijk pas vanaf 2024 helemaal uitgerold zal zijn. Aanbieders van een stablecoin of crypto exchanges zouden dan slechts 1 licentie nodig hebben om in heel Europa actief te zijn, terwijl elk land nu nog andere regels hanteert.

Tether USDT grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu