Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > NFT handelsvolume stijgt boven 13 miljard dollar in 2021

NFT handelsvolume stijgt boven 13 miljard dollar in 2021

NFT handelsvolume stijgt boven 13 miljard dollar in 2021

donderdag 30 december 2021 - door Redactie

In het voorbije jaar is de NFT markt ontploft. Het handelsvolume steeg met haast 43.000% tegenover 2020.

NFT's of Non-Fungible Tokens zijn dit jaar echt doorgebroken. In maart verkocht de artiest Beeple het kunstwerk 'The First 5000 days' als een NFT en kreeg daarvoor haast 70 miljoen dollar. Kranten wereldwijd hadden aandacht voor de ontluikende NFT markt en toen moest het eigenlijk nog maar pas beginnen.

Bored Apes

Eind april werd de Bored Ape Yacht Club gelanceerd, een collectie van 10.000 plaatjes van verveeld kijkende apen. Ze werden eerst verkocht tegen een prijs van 0,08 ether, nog geen 200 euro per stuk. De aapjes begonnen populair te worden en bekende mensen begonnen op sociale media als Twitter te pronken met de Bored Ape die ze gekocht hadden. In november kocht Jimmy Fallon van The Tonight Show nog een exemplaar voor zo'n 145.000 dollar, waardoor heel wat van zijn fans voor de eerste keer kennis maakten met het fenomeen. De hype groeit zo dan ook verder. 

OpenSea

Door de fors stijgende prijzen van de NFT's zijn ook de handelsvolumes gigantisch toegenomen. In de voorbije 30 dagen bedroeg de handel in de Bored Ape plaatjes maar liefst 111 miljoen dollar. Uit cijfers van The Block blijkt dat de website OpenSea de marktleider is onder de NFT platformen. Het gros van de volumes wordt op deze website gerealiseerd. 

NFT handelsvolume stijgt boven 13 miljard dollar in 2021

Bron: The Block

Vooral vanaf augustus is er een enorme sprong in de maandelijkse volumes. In totaal werden er dit jaar voor zo'n 13 miljard dollar aan NFT's verkocht. Vorig jaar was dat slechts 33 miljoen dollar.

Lucratief voor digitale kunstenaars

NFT's kunnen erg lucratief zijn voor digitale kunstenaars. Ze ontvangen uiteraard een bedrag omdat ze het werk eerst verkopen, maar kunnen instellen dat ze bij elke volgende verkoop ook nog een percentage toegekend krijgen. Bij fysieke kunst is dat niet het geval en profiteert de kunstenaar niet als een oud kunstwerk aan een hogere prijs verder verkocht wordt.

Markt wordt toegankelijker

NFT's kopen is momenteel nog niet echt weggelegd voor mensen die geen ervaring hebben met cryptomunten kopen. Je moet bijvoorbeeld Ethereum kopen, verzenden naar een persoonlijke wallet om vervolgens zo aankopen te doen op een website als OpenSea. Heel wat mensen laten hun cryptomunten echter staan in de online wallets van de exchange die ze gebruiken. Daarom werken de exchanges ook aan eigen NFT platformen. Binnenkort zal Coinbase bijvoorbeeld wel een NFT platform lanceren voor zijn meer dan 73 miljoen klanten en de kans is groot dat andere crypto exchanges gaan volgen.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu