Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

donderdag 30 december 2021

Polygon werd door twee whitehat hackers op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in een smart contract.

Whitehat hackers zoeken naar kwetsbaarheden en rapporteren deze aan bedrijven. Via Immunefi, een bug bounty platform, rapporteerden twee hackers een kritieke fout in het Genesis contract, waarbij 9,27 miljard MATIC tokens betrokken waren. MATIC is de native token op de Polygon blockchain. 

Door de kwetsbaarheid was er een risico voor een totaal bedrag van zo'n 23,6 miljard dollar. De hacker 'Leon Spacewalker' rapporteerde dit op 3 december aan Polygon, waarna ontwikkelaars in actie schoten. Er was een oplossing op 5 december en validators werd gevraagd om de software te updaten. Het ging over een zogenaamde 'silent patch', waarbij de ontwikkelaars geen informatie geven om geen bijkomend risico te lopen op een aanval.

Ondanks de snelle reactie werden er toch 801.601 MATIC tokens gestolen ter waarde van zo'n 1,4 miljoen dollar. Leon Spacewalker, de eerste white hat hacker die de kwetsbaarheid rapporteerde, werd door Polygon beloond. Hij kreeg een bedrag van zo'n 2,2 miljoen dollar in stablecoins. De tweede hacker, die dezelfde bug rapporteerde na de eerste diefstallen, kreeg 500.000 MATIC toegekend, een beloning van meer dan 1 miljoen dollar.

Second layer

Polygon is een tweedelaagsoplossing voor het Ethereum netwerk, om het opschalen mogelijk te maken. De basislaag van Ethereum heeft te maken met veel transacties, waardoor de gas fees oplopen, de transactiekosten die betaald moeten worden. De sidechains van Polygon zorgen ervoor dat er veel meer transacties op een snelle en goedkope manier kunnen verwerkt worden, die finaal ook gesetteld worden op de Ethereum blockchain.

Polygon kan gekocht worden op Nederlandse websites als Bitvavo, Litebit, Coinmerce of Bitcoin Meester. Lees hier meer over cryptocurrency kopen.

Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van onze meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Polygon - MATIC grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van de meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu