Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

donderdag 30 december 2021 - door Redactie

Polygon werd door twee whitehat hackers op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in een smart contract.


Whitehat hackers zoeken naar kwetsbaarheden en rapporteren deze aan bedrijven. Via Immunefi, een bug bounty platform, rapporteerden twee hackers een kritieke fout in het Genesis contract, waarbij 9,27 miljard MATIC tokens betrokken waren. MATIC is de native token op de Polygon blockchain. 

Door de kwetsbaarheid was er een risico voor een totaal bedrag van zo'n 23,6 miljard dollar. De hacker 'Leon Spacewalker' rapporteerde dit op 3 december aan Polygon, waarna ontwikkelaars in actie schoten. Er was een oplossing op 5 december en validators werd gevraagd om de software te updaten. Het ging over een zogenaamde 'silent patch', waarbij de ontwikkelaars geen informatie geven om geen bijkomend risico te lopen op een aanval.

Ondanks de snelle reactie werden er toch 801.601 MATIC tokens gestolen ter waarde van zo'n 1,4 miljoen dollar. Leon Spacewalker, de eerste white hat hacker die de kwetsbaarheid rapporteerde, werd door Polygon beloond. Hij kreeg een bedrag van zo'n 2,2 miljoen dollar in stablecoins. De tweede hacker, die dezelfde bug rapporteerde na de eerste diefstallen, kreeg 500.000 MATIC toegekend, een beloning van meer dan 1 miljoen dollar.

Second layer

Polygon is een tweedelaagsoplossing voor het Ethereum netwerk, om het opschalen mogelijk te maken. De basislaag van Ethereum heeft te maken met veel transacties, waardoor de gas fees oplopen, de transactiekosten die betaald moeten worden. De sidechains van Polygon zorgen ervoor dat er veel meer transacties op een snelle en goedkope manier kunnen verwerkt worden, die finaal ook gesetteld worden op de Ethereum blockchain.

Polygon kan gekocht worden op Nederlandse websites als Bitvavo of Coinmerce. Lees hier meer over cryptocurrency kopen.

Polygon blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

Polygon - MATIC grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu