Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

Polygon dicht lek dat 24 miljard dollar in gevaar bracht

donderdag 30 december 2021 - door Redactie

Polygon werd door twee whitehat hackers op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in een smart contract.

Whitehat hackers zoeken naar kwetsbaarheden en rapporteren deze aan bedrijven. Via Immunefi, een bug bounty platform, rapporteerden twee hackers een kritieke fout in het Genesis contract, waarbij 9,27 miljard MATIC tokens betrokken waren. MATIC is de native token op de Polygon blockchain. 

Door de kwetsbaarheid was er een risico voor een totaal bedrag van zo'n 23,6 miljard dollar. De hacker 'Leon Spacewalker' rapporteerde dit op 3 december aan Polygon, waarna ontwikkelaars in actie schoten. Er was een oplossing op 5 december en validators werd gevraagd om de software te updaten. Het ging over een zogenaamde 'silent patch', waarbij de ontwikkelaars geen informatie geven om geen bijkomend risico te lopen op een aanval.

Ondanks de snelle reactie werden er toch 801.601 MATIC tokens gestolen ter waarde van zo'n 1,4 miljoen dollar. Leon Spacewalker, de eerste white hat hacker die de kwetsbaarheid rapporteerde, werd door Polygon beloond. Hij kreeg een bedrag van zo'n 2,2 miljoen dollar in stablecoins. De tweede hacker, die dezelfde bug rapporteerde na de eerste diefstallen, kreeg 500.000 MATIC toegekend, een beloning van meer dan 1 miljoen dollar.

Second layer

Polygon is een tweedelaagsoplossing voor het Ethereum netwerk, om het opschalen mogelijk te maken. De basislaag van Ethereum heeft te maken met veel transacties, waardoor de gas fees oplopen, de transactiekosten die betaald moeten worden. De sidechains van Polygon zorgen ervoor dat er veel meer transacties op een snelle en goedkope manier kunnen verwerkt worden, die finaal ook gesetteld worden op de Ethereum blockchain.

Polygon kan gekocht worden op Nederlandse websites als Bitvavo, Litebit, Coinmerce of Bitcoin Meester. Lees hier meer over cryptocurrency kopen.

Polygon - MATIC grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu