Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Chinese verkoopdruk op bitcoin valt weldra weg

Chinese verkoopdruk op bitcoin valt weldra weg

Chinese verkoopdruk op bitcoin valt weldra weg

woensdag 22 december 2021 - door Redactie

De Chinezen zijn hun posities aan het elimineren nadat het land de handel in cryptomunten verboden heeft en crypto exchanges weldra zullen sluiten.

China heeft de voorbije jaren al vaak cryptocurrency verboden, maar telkens bleek het een maat om niets. Dit jaar was het echter menens. In de zomer verlieten mijners China, omdat bitcoin mining voortaan verboden is. In september zei China dat het alle cryptocurrency transacties als illegaal zou beschouwen. Naast de mijners moeten ook de crypto exchanges hun activiteiten in het land stopzetten. De grote beurs Huobi Global zal tegen 31 december bijvoorbeeld de accounts van Chinezen sluiten. Bij Binance zien we een gelijkaardig verhaal.

De Chinees zal met zijn bitcoin dus weldra niet meer terecht kunnen op een exchange. China kan echter nooit voorkomen dat twee Chinezen met elkaar bitcoin uitwisselen, maar de on-en off ramps via exchanges worden dus dicht getimmerd. De vraag is echter hoeveel Chinezen nog met cryptomunten willen werken, nu China elke crypto transactie als een misdaad beschouwt en gaat inzetten op het vervolgen van mensen die de wet niet naleven.

Chinezen die willen voorkomen dat ze met een grote zak cryptomunten opgescheept zitten, rest dus geen andere keuze dan nog snel alles te verkopen vooraleer hun accounts bij exchanges worden stopgezet. Gezien China altijd al één van de grootste bitcoin markten is geweest, heeft dit de laatste weken voor erg veel verkoopdruk gezorgd. Het viel op dat er in de laatste weken vooral tijdens de Aziatische sessie veel verkoopdruk was.

Voor Chinezen komt er nu dus een einde aan het kopen van bitcoin.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu