Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Mislukte overval op Vincent Everts

Mislukte overval op Vincent Everts

Mislukte overval op Vincent Everts

woensdag 15 december 2021 - door Redactie

Trendwatcher Vincent Everts werd vandaag overvallen tijdens een live show. De overvallers eisten bitcoin maar zijn zonder buit weer vertrokken.

We schreven vorige week nog over een woningoverval op een cryptocurrency belegger, waarbij de criminelen als het ware het paswoord van de hardware wallet uit het slachtoffer geklopt hadden. Vandaag gebeurde iets gelijkaardig, maar dan zelfs tijdens een livestream op Youtube.

Drie overvallers verschaften zich toegang tot de woning van Vincent Everts. Ze hadden zich vermomd als pakjesleveranciers en de nietsvermoedende dochter liet hen dan ook binnen. In de video is te zien dat Vincent weggeduwd wordt waarbij je iemand hoort vragen 'bitcoins, bitcoins'. "Ik heb helemaal geen bitcoin", zegt Everts daar op. Na nog wat bedreigingen geven de overvallers het op en nemen ze de benen. Everts komt al enkele minuten later in de uitzending uitleggen wat er precies gebeurd is. Daarna wordt de uitzending stopgezet om het verhaal aan de politie te kunnen vertellen.

Bekijk het opmerkelijke voorval in deze video:

Volgens de politie gaat het over drie jonge daders, tussen 17 en 19 jaar oud. Voorlopig zijn ze spoorloos verdwenen.

Het voorval onderstreept nogmaals dat het voor publieke figuren gevaarlijk kan zijn om openlijk te praten over hoeveel bitcoin ze bezitten. Vorige week gaven we al enkele tips om je te beschermen tegen een crypto overval. Je werkt best met meerdere exchanges, waar je overal wat bitcoin kan laten staan. Daarnaast zijn verschillende hardware wallets aan te raden, die je eventueel kan bewaren in een kluis die je huurt. Multisig wallets zijn ook een optie, zodat een transactie door meerdere apparaten moet ondertekend worden.

Hier lees je meer informatie over het kopen van cryptomunten. Een hardware wallet kan je eventueel aanschaffen via de webshop van BTC Direct.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu