Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Apple CEO Tim Cook bezit cryptocurrency

Apple CEO Tim Cook bezit cryptocurrency

Apple CEO Tim Cook bezit cryptocurrency

dinsdag 09 november 2021 - door Redactie

Tim Cook zei vandaag dat hij zelf cryptomunten bezit en dat Apple zich nog niet in deze markt zal begeven.

Onder bitcoiners wordt er vaak gespeculeerd over welk beursgenoteerd bedrijf het volgende in het rijtje zal zijn dat bitcoin op zijn balans zal zetten. De naam van Apple valt hierbij vaak. Apple zou een deel van zijn berg cash in bitcoin kunnen beleggen, naar het voorbeeld van MicroStrategy of Square. Daarnaast zou Apple ook cryptomunten kunnen aanvaarden als betalingsmiddel in de App Store.

Tim Cook maakte duidelijk dat Apple zich nog niet met bitcoin zal inlaten. "We hebben niet onmiddellijk plannen om er iets mee te doen, maar volgen het wel op", klinkt het. Ook een deel van de cashberg beleggen in bitcoin is niet aan de orde. Apple zit op zo'n 200 miljard dollar aan cash. "Mensen kopen de aandelen van Apple niet om blootstelling op bitcoin te krijgen", meent Cook. "Ze kunnen dan beter zelf rechtstreeks cryptomunten kopen."

Gediversifieerde portfolio

Met zijn eigen geld belegt Cook wel in cryptomunten. "Ik denk dat het verstandig is om wat cryptocurrency te bezitten als deel van een gediversifieerde portefeuille. Maar dit is geen advies aan mensen om dit ook te doen", zei Cook.

Het vermogen van Tim Cook wordt geschat op meer dan 1 miljard dollar. Zelfs als hij maar een klein percentage van zijn vermogen in cryptomunten heeft belegd, gaat het toch nog steeds over grote bedragen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu