Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Coinbase winst stijgt met bijna 5.000%

Coinbase winst stijgt met bijna 5.000%

Coinbase winst stijgt met bijna 5.000%

woensdag 11 augustus 2021 - door Redactie

Coinbase maakte gisteren de cijfers over het tweede kwartaal bekend, waarbij de crypto exchange nog kon profiteren van de bitcoin gekte van eerder dit jaar.

In het tweede kwartaal boekte Coinbase een omzet van 2,03 miljard dollar, een stijging van 27% tegenover het eerste kwartaal en een stijging van 1.042% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst nam met een spectaculaire 4.900% toe, van amper 32 miljoen dollar vorig jaar tot 1,6 miljard dollar nu.

Het aantal gebruikers die maandelijks minstens 1 transactie doet kwam uit op 8,8 miljoen, een stijging van 44% tegenover het vorige kwartaal. Het trading volume klom met 38% tot 462 miljard dollar.

De inkomsten van Coinbase zijn sterk afhankelijk van de bitcoin koers en de koersbewegingen op de cryptocurrency markt. Nadat bitcoin een top maakte in april volgde er in mei een sterke terugval, wat ook tot uiting zal komen in cijfers over het lopende kwartaal. Coinbase gaf geen duidelijke vooruitzichten, maar vermeldt wel dat het trading volume in het derde kwartaal lager zal liggen dan in het tweede kwartaal.

Coinbase kwam in april naar de beurs en opende aan 381 dollar per aandeel. Door de bitcoin daling kwam ook de koers van Coinbase onder druk te staan, waarbij verschillende keren de 215 dollar werd aangetikt. Sinds enkele weken trekt de koers opnieuw aan, geheel in lijn met de bitcoin koersstijging. De voorbije dagen ging de koers opnieuw boven de 270 dollar.

In plaats van Coinbase aandelen te kopen kan je als belegger er uiteraard ook voor kiezen om rechtstreeks bitcoins te kopen.

Grafiek van Coinbase

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu