Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Citi: Bitcoin op kantelpunt van mainstream aanvaarding

Citi: Bitcoin op kantelpunt van mainstream aanvaarding

Citi: Bitcoin op kantelpunt van mainstream aanvaarding

dinsdag 02 maart 2021 - door Redactie

Volgens de analisten van bankgigant Citi kan Bitcoin de voorkeursmunt worden voor internationale handel. De cryptomunt staat volgens Citi op een kruispunt: ofwel volgt massale adoptie ofwel een speculatieve implosie.  

In een rapport dat gisteren gepubliceerd werd stelt Citi dat de aanvaarding van Bitcoin wereldwijd aan het stijgen is. Bovendien is ook de interesse van grote beleggers aan het accelereren. Voor hen is bitcoin een hedge tegen inflatie, een mogelijke veilige haven of gewoon een manier om de portefeuille nog meer te diversifiëren.

De aandacht vanuit de traditionele bankwereld voor de bitcoin wijst op een shift in vertrouwen. Enkele jaren geleden noemde JP Morgan de bitcoin nog pure oplichting en werd verwezen naar de tulpenbollenmanie. Er kwam inderdaad een crash na de hype van eind 2017, maar sinds enkele maanden zit bitcoin weer flink in de lift. Met de nieuwe highs is ook de interesse van grote financiële spelers gewekt. Denk aan BNY Mellon, Visa, Mastercard en Paypal die al een nieuwe cryptocurrency dienstverlening naar de markt hebben gebracht of achter de schermen nog aan het werken zijn. Gisteren raakte ook bekend dat Goldman Sachs zijn cryptocurrency desk opnieuw heeft opgestart voor zijn klanten.

Citi illustreert dat de interesse van grote spelers vertaald wordt in hogere volumes op de exchanges. In de eerste drie weken van 2021 werd er voor ruim 500 miljard dollar verhandeld bij de 20 grootste exchanges, ongeveer het dubbele van de recordvolumes van 2017-2018.

De analisten wijzen er op dat het groeiende belang van stablecoins ervoor zorgt dat centrale banken aan hun eigen CBDC gaan werken. Als zij effectief een eigen digitale munt introduceren, dan zou dit de definitieve bevestiging zijn van de blockchain waardoor er voor de massa een totaal nieuw financieel systeem zou ontstaan met digitale wallets, CBDC's, stablecoins en cryptocurrencies, tegenover de huidige bankrekeningen en traditionele betalingsverwerkers.

Zelf cryptomunten kopen?

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu