Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Visa gaat cryptocurrency diensten leveren aan banken

Visa gaat cryptocurrency diensten leveren aan banken

Visa gaat cryptocurrency diensten leveren aan banken

woensdag 03 februari 2021 - door Redactie

Visa heeft aangekondigd dat het werkt aan een dienst waarmee banken hun klanten de mogelijkheid kunnen geven om cryptocurrency te kopen en te bewaren.

Visa is geen onbekende in de cryptocurrency wereld. Het bedrijf heeft al een partnership met meer dan 35 ondernemingen in de cryptocurrency wereld.

Het bedrijf gaat nu een hele stap verder met het ontwikkelen van een API die aan de banken zal worden aangeboden. Deze banken verdelen al vaak de Visa kaarten en zullen dankzij Visa aan hun eigen klanten ook cryptomunten kunnen aanbieden. Zo wordt bitcoins kopen mogelijk voor reguliere bankklanten. 

Visa volgt met dit initiatief andere betaalbedrijven zoals Paypal en Square die ook al begonnen zijn met het aanbieden van cryptocurrencies aan particuliere klanten. Visa wil met de nieuwe dienst de referentie worden voor wat betreft de verbinding tussen de blockchain wereld en het traditionele bankieren. 

Neobank First Boulevard is de eerste bank die momenteel deelneemt aan het programma, dat nog in testfase zit. Er is ondertussen al een wachtlijst met andere geïnteresseerden. De backoffice wordt door Anchorage voor rekening genomen, een 'digital asset bank' die momenteel al voor institutionele beleggers werkt.

Visa kwam door de coronacrisis wat onder druk te staan omdat fysieke winkels en restaurants gesloten bleven. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 6% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er wordt wel een stevig herstel verwacht als de strikte regels rond corona versoepeld worden.

Grafiek van VisaAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu