Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Visa gaat cryptocurrency diensten leveren aan banken

Visa gaat cryptocurrency diensten leveren aan banken

Visa gaat cryptocurrency diensten leveren aan banken

woensdag 03 februari 2021

Visa heeft aangekondigd dat het werkt aan een dienst waarmee banken hun klanten de mogelijkheid kunnen geven om cryptocurrency te kopen en te bewaren.

Visa is geen onbekende in de cryptocurrency wereld. Het bedrijf heeft al een partnership met meer dan 35 ondernemingen in de cryptocurrency wereld. Een voorbeeld is Cryptopay, waarbij gebruikers hun cryptomunten kunnen gebruiken om een prepaid visacard op te laden.

Het bedrijf gaat nu een hele stap verder met het ontwikkelen van een API die aan de banken zal worden aangeboden. Deze banken verdelen al vaak de Visa kaarten en zullen dankzij Visa aan hun eigen klanten ook cryptomunten kunnen aanbieden. Zo wordt bitcoins kopen mogelijk voor reguliere bankklanten. 

Visa volgt met dit initiatief andere betaalbedrijven zoals Paypal en Square die ook al begonnen zijn met het aanbieden van cryptocurrencies aan particuliere klanten. Visa wil met de nieuwe dienst de referentie worden voor wat betreft de verbinding tussen de blockchain wereld en het traditionele bankieren. 

Neobank First Boulevard is de eerste bank die momenteel deelneemt aan het programma, dat nog in testfase zit. Er is ondertussen al een wachtlijst met andere geïnteresseerden. De backoffice wordt door Anchorage voor rekening genomen, een 'digital asset bank' die momenteel al voor institutionele beleggers werkt.

Visa kwam door de coronacrisis wat onder druk te staan omdat fysieke winkels en restaurants gesloten bleven. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 6% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er wordt wel een stevig herstel verwacht als de strikte regels rond corona versoepeld worden. Credit Suisse hanteert een koopadvies voor het aandeel Visa en geeft een koersdoel af van 265 dollar, zo'n 30% boven de huidige koers die net onder de 242 dollar ligt. Susquehanna legt het koersdoel op $250 en Oppenheimer houdt het op $245.

Koers en grafiek CFD op Visa

Visa CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu