Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Extreme drukte bij cryptocurrency exchanges

Extreme drukte bij cryptocurrency exchanges

Extreme drukte bij cryptocurrency exchanges

dinsdag 05 januari 2021 - door Redactie

De bitcoin koers tikte bij de start van de week bijna de 35.000 dollar aan, haast een verdubbeling op een maand tijd. Heel wat nieuwe kopers vinden hun weg naar de cryptocurrency websites.

Tijdens de stijging van de voorbije weken werden crypto exchanges zoals Bitvavo en Litebit overstelpt met nieuwe gebruikers die bitcoins willen kopen. De situatie doet erg hard terugdenken aan de hype van eind 2017, toen sommige websites zelfs tijdelijk de deur moesten sluiten voor nieuwe gebruikers. Zo'n vaart loopt het momenteel nog niet en de betrokken websites hebben de afgelopen jaren ook veel geld geïnvesteerd om het hoofd te kunnen bieden aan tijdelijke piekmomenten.

Ondanks deze investeringen moet er soms nog wel ingegrepen worden. Zo sloot Litebit gisteren zijn telefonische helpdesk. Via deze weg worden vragen snel beantwoord, maar hierdoor blijven de andere support tickets of emails wel langer onbeantwoord. Bovendien bellen mensen vaak om te vragen waarom er nog geen antwoord op een email is gekomen, waardoor de efficiëntie zoek is. Door de telefoonlijnen tijdelijk uit te schakelen hoopt Litebit snel de achterstand weer in te halen. Zelf wijzen ze er ook op dat zo'n 80% van de antwoorden te vinden zijn in de lijst met veel gestelde vragen. Ook de chatbox kan in veel gevallen een gepast antwoord op een vraag formuleren.

Kleine belegger ook terug van de partij

De bitcoin koers werd de afgelopen maanden fors hoger geduwd door vele grote partijen die instappen. Zo blijft Grayscale Investments maar bitcoins kopen en hebben grote bedrijven als Microstrategy een groot deel van hun cash omgezet in bitcoin.

Nu dat bitcoin hierdoor weer op de voorpagina's van de kranten komt, keren ook de kleine beleggers weer terug. Dat wordt treffend geïllustreerd door de zoekopdrachten in Google in Nederland.

Extreme drukte bij cryptocurrency exchanges

Tijdens de hype in 2017 werd in Google de 'piekpopulariteit' vastgelegd: het moment met de meeste zoekopdrachten ooit krijgt als referentiewaarde 100. Vanaf pakweg 2018 bleef deze indicator onder de 25, maar tussen 27 december en 2 januari steeg deze weer naar 42.

Zelf bitcoins kopen?

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu