Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > DNB gaat toezicht uitoefenen op cryptobeurzen

DNB gaat toezicht uitoefenen op cryptobeurzen

DNB gaat toezicht uitoefenen op cryptobeurzen

woensdag 04 september 2019 - door Redactie

De Nederlandsche Bank roept cryptocurrency beurzen op om zich te melden. Vanaf 10 januari 2020 vallen ze onder het toezicht van de DNB.

Het gaat over bedrijven die consumenten toelaten om euro's om te zetten naar cryptomunten of omgekeerd. Ook bedrijven die online wallets aanbieden waarin cryptomunten bewaard kunnen worden zullen onder de nieuwe regelgeving vallen. In Nederland gaat het ondermeer over websites zoals Litebit, Bitvavo en Bitcoin Meester.

De DNB roept bedrijven op om zich in eerste instantie vrijwillig aan te melden. Zo kan ingeschat worden hoeveel bedrijven opgevolgd moeten worden en hoeveel werk dit zou betekenen. Het toezicht zal zich momenteel vooral richten op de toepassing van de Europese anti-witwasrichtlijn. Er wordt vermoed dat er zich in de cryptocurrency sector wel wat financieel economische criminaliteit voordoet.

De crypto exchanges zullen een registratie krijgen bij De Nederlandsche Bank en de bestuurders en grote aandeelhouders zullen getoetst worden. Ze moeten kunnen aantonen dat hun processen bepaalde zaken kunnen tegenhouden zoals witwassen en terrorismefinanciering. DNB zal erop toezien dat deze bedrijven zich houden aan de steeds weer wijzigende regelgeving.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu