Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > DNB gaat toezicht uitoefenen op cryptobeurzen

DNB gaat toezicht uitoefenen op cryptobeurzen

DNB gaat toezicht uitoefenen op cryptobeurzen

woensdag 04 september 2019

De Nederlandsche Bank roept cryptocurrency beurzen op om zich te melden. Vanaf 10 januari 2020 vallen ze onder het toezicht van de DNB.

Het gaat over bedrijven die consumenten toelaten om euro's om te zetten naar cryptomunten of omgekeerd. Ook bedrijven die online wallets aanbieden waarin cryptomunten bewaard kunnen worden zullen onder de nieuwe regelgeving vallen. In Nederland gaat het ondermeer over websites zoals Litebit, Bitvavo en Bitcoin Meester.

De DNB roept bedrijven op om zich in eerste instantie vrijwillig aan te melden. Zo kan ingeschat worden hoeveel bedrijven opgevolgd moeten worden en hoeveel werk dit zou betekenen. Het toezicht zal zich momenteel vooral richten op de toepassing van de Europese anti-witwasrichtlijn. Er wordt vermoed dat er zich in de cryptocurrency sector wel wat financieel economische criminaliteit voordoet.

De crypto exchanges zullen een registratie krijgen bij De Nederlandsche Bank en de bestuurders en grote aandeelhouders zullen getoetst worden. Ze moeten kunnen aantonen dat hun processen bepaalde zaken kunnen tegenhouden zoals witwassen en terrorismefinanciering. DNB zal erop toezien dat deze bedrijven zich houden aan de steeds weer wijzigende regelgeving.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu