Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Zo is lenen best verstandig

Zo is lenen best verstandig

Zo is lenen best verstandig

woensdag 23 september 2020 - door Redactie

Geld lenen is helemaal niet verkeerd, mits er maandelijks kan worden afbetaald en datgene waarvoor geleend wordt enig doel treft. Een verbouwing kan prima op die manier gefinancierd worden. Wat is eigenlijk de beste manier om te lenen?

Mensen die een lening afsluiten doen dat gemiddeld voor een bedrag van een kleine vijftienduizend euro. In 2018 had volgens marktonderzoeksbureau GFK achttien procent van alle Nederlandse huishoudens één of meer lopende kredieten.

Veel mensen durven er niet of nauwelijks voor uit te komen dat ze een lening hebben, terwijl geld lenen voor een verbouwing bijvoorbeeld helemaal zo gek niet is. In alle gevallen is het wel verstandig om een goede afweging te maken in welke vorm zo’n lening wordt afgesloten en op welke termijn deze kan worden terugbetaald.

Kies voor één grotere lening in plaats van meerdere kleintjes

Het wordt kostbaar als mensen allemaal kleine leningen hebben lopen, tegen relatief hoge rentepercentages. Het kan dan verstandig zijn om deze leningen over te sluiten naar één grotere lening. Het voordeel? De rente is dan lager en je hebt niet met allemaal verschillende partijen te maken. Overstappen naar één lening die behapbaar is, is dan een stuk verstandiger.

Is lenen nog wel van deze tijd? Dat ligt eraan waar een lening voor ingezet wordt. Wie gezinsuitbreiding verwacht en daarvoor het huis wil verbouwen, heeft daar niet altijd voldoende spaargeld voor. Een lening die op niet al te lange termijn terugbetaald kan worden, is in dat geval een prima optie. Veelal vermeerdert met zo’n verbouwing de waarde van het huis en is het helemaal niet erg om tijdelijk te kiezen voor geld lenen via overstappen.nl.

In Drenthe lenen mensen het minst, in Utrecht het meest

Met andere woorden, het leendoel is van belang. We blijken overigens de laatste jaren vaker te lenen, maar wel minder hoge bedragen. De persoonlijke lening blijkt het meest populair. Dit jaar werd er al iets vaker gebruik van gemaakt dan vorig jaar. Deze leenvorm is veiliger dan een doorlopend krediet. Het is een kwestie van elke maand aflossen en er niet meer aankomen. Bovendien zijn de rentes op deze vorm van lenen lager.

Waar mensen vooral voor lenen? Voor een auto. Verbouwen staat op plaats twee. En een boot blijkt ook geliefd. Voor die laatste lenen mensen overigens het hoogste bedrag. De groep die het hoogste bedrag leent heeft een leeftijd tussen de 55 en 60 jaar, en in de provincie Utrecht lenen ze het meest. In Drenthe wordt ook geleend, maar daar worden wel de meest lage bedragen geleend.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu