Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe Samsung smartphone heeft ingebouwde hardware wallet

Nieuwe Samsung smartphone heeft ingebouwde hardware wallet

Nieuwe Samsung smartphone heeft ingebouwde hardware wallet

donderdag 21 februari 2019

Samsung bevestigt dat de nieuwe Galaxy S10 smartphone over een ingebouwde hardware wallet zal beschikken, zodat de private sleutels van cryptomunten veilig bewaard kunnen worden.

Een cryptocurrency wallet heeft een publiek adres, de zogenaamde 'public key', dat gebruikt moet worden als je naar die welbepaalde wallet cryptomunten wil versturen. Om vanuit een wallet cryptocoins te versturen moet elke transactie ondertekend worden met een zogenaamde private sleutel, een lang paswoord dat de eigenaar van de wallet geheim moet houden. Kwaadwillenden die een private sleutel te pakken krijgen kunnen namelijk heel de wallet leegroven.

Om het werken met cryptocurrencies veiliger te maken werden er hardware wallets ontwikkeld zoals de Ledger Nano S. Dit apparaat bewaart de private sleutels in een veilige omgeving en transacties worden als het ware ondertekend binnen in het apparaat. De gebruiker krijgt toegang tot het apparaat via een pincode, maar de eigenlijke private sleutels verlaten dus nooit het apparaat. Ze worden niet verzonden over internet en hackers kunnen op deze manier dus niet meekijken als transacties ondertekend worden, om zo de private sleutels te kunnen onderscheppen.

De nieuwe Galaxy S10 smartphone heeft zulk een veilige hardware wallet ingebouwd, wat het gebruik van cryptocurrencies een boost kan geven. Gebruikers kunnen dan met een gerust hart cryptocurrency kopen en bewaren op een toestel dat ze dagelijks gebruiken, terwijl ook het uitgeven van de cryptomunten makkelijker zal gaan. Het is de eerste bekende smartphone die de techniek integreert, waardoor de druk op Apple zal toenemen om zijn iPhones ook uit te rusten met dergelijke 'cold storage'.

Koers en grafiek CFD op Samsung

Samsung CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu