Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Hackers stelen voor meer dan 500 miljoen dollar aan cryptocoins

Hackers stelen voor meer dan 500 miljoen dollar aan cryptocoins

Hackers stelen voor meer dan 500 miljoen dollar aan cryptocoins

zondag 28 januari 2018 - door Redactie

De Japanse crypto exchange Coincheck is het slachtoffer geworden van hackers. Ruim 500 miljoen dollar aan XEM is verdwenen.

Coincheck moest toegeven dat ze deze coins zelf bewaarden in een 'hot wallet' die in verbinding staat met het internet. Dit is uiteraard niet zo veilig. De hackers konden de private key van deze wallet bemachtigen en dan is het een koud kunstje om alle NEM of XEM coins naar een eigen wallet over te maken.

Het gaat over de grootste diefstal ooit in de cryptowereld. Eerder ging MtGox al failliet toen er zo'n 400 miljoen dollar gestolen werd na een hack.

Coincheck belooft dat alle 260 000 getroffen gebruikers een volledige terugbetaling van hun gestolen munten zullen krijgen. Het bedrijf zal hiervoor zijn eigen kapitaal aanspreken.

Het team achter de NEM blockchain heeft ondertussen al aangekondigd dat de gestolen XEM coins een bepaalde tag hebben meegekregen, waardoor ze overal gevolgd kunnen worden. Elk adres dat deze gestolen coins ontvangt zal ook een tag meekrijgen. Alle cryptobeurzen zouden zo kunnen voorkomen dat de hackers hun roof ooit echt kunnen cashen, waardoor de gestolen munten eigenlijk waardeloos worden. Door de snelle reactie van het NEM ontwikkelingsteam is het stelen van XEM voortaan niet meer aantrekkelijk voor criminelen.

De huidige roof onderstreept natuurlijk wel het belang van een veilige opslagmethode voor cryptomunten. In je wallets op websites kan je beter geen al te grote bedragen aan cryptocurrency aanhouden. Het is veel veiliger om het grootste deel van je cryptomunten offline te bewaren in een 'cold wallet' zoals de Ledger Nano S. Wie coins aankoopt via LiteBit kan deze trouwens meteen laten leveren op het walletadres van zijn of haar Ledger.Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu