Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto exchange Youbit failliet na hack

Crypto exchange Youbit failliet na hack

Crypto exchange Youbit failliet na hack

woensdag 20 december 2017 - door Redactie

Hackers hebben ongeveer 17% van de totale coin bezittingen van de Zuid-Koreaanse cryptobeurs Youbit gestolen. Het bedrijf vraagt daarom het faillissement aan.

In april werd het bedrijf al eens het slachtoffer van Noord-Koreaanse hackers. Toen werden er 4000 Bitcoins gestolen ter waarde van 73 miljoen dollar. Het bewuste hackerscollectief noemt zichzelf 'Lazarus' en zou ook het WannaCry virus in de wereld gestuurd hebben. In de zomer gingen tal van grote ondernemingen plat door beveiligingslekken in oudere Windows software. De pc's werden toen gegijzeld tot er een bedrag in Bitcoin werd betaald aan de hackers.

Youbit maakte nu niet bekend hoeveel er juist gestolen werd, maar rapporteerde wel dat 17% van al hun bezittingen verdwenen was. Aan de klanten werd een bericht gestuurd dat ze in eerste instantie 75% van hun saldo terug zullen krijgen. In een later stadium zou nog extra geld kunnen volgen, afhankelijk van wat er nog overblijft na de afwikkeling van het faillissement.

Youbit was niet zo'n grote speler en kan de huidige verliezen dus niet dragen. Grotere spelers zouden dat eventueel wel kunnen, maar het nieuws maakt wel duidelijk dat iedereen kwetsbaar kan zijn. Het is niet uitgesloten dat grote partijen ooit in een gelijkaardig scenario terecht komen. Door de enorme stijging van de cryptocoins zullen crypto brokers en beurzen namelijk erg aantrekkelijke doelwitten blijven voor hackers.

De les voor de gebruikers is om niet teveel coins in hun online wallets op zulke websites te bewaren. Als je een crypto vermogen aan het opbouwen bent dan kan je het grootste deel van je coins best in een offline wallet bewaren zoals de Ledger Nano S

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu