Online beleggen

Je bent hier: Home > Leren Traden > 8. Introductie technische analyse

8. Introductie technische analyse

De technische analyse bestudeert de actie op de markten door naar grafieken te kijken. Op basis van die grafieken kunnen scenario's voor de toekomst worden opgebouwd. Een grote misvatting is dat technische analyse een hoop kwakzalverij is waarmee de analist beurskoersen gaat voorspellen. Technische analyse wordt in die zin vaak fout begrepen. Vaak wordt het zelfs als nutteloos bestempeld, bijvoorbeeld wanneer een gemaakte voorspelling toch niet blijkt uit te komen.

Technische analyse is een hulpmiddel om scenario's op te bouwen. Daarbij zal de trader een voorkeur voor een welbepaald scenario hebben. Je kan zo bijvoorbeeld inschatten dat er een hoge kans is op een stijging of een daling. Daarbij weet je uiteraard dat het over waarschijnlijkheden gaat en niet over zekerheden. Er zullen dan ook koersniveaus bepaald worden waarbij het uitgestippelde scenario zal vervallen. Bijvoorbeeld: dalen we onder die koersniveaus, dan wordt de verwachting op een stijging overboord gegooid.

Technische analyse wordt daarom ook wel eens vergeleken met het weerbericht. Waarom kijk je naar het weerbericht? Om voorbereid te zijn op bijvoorbeeld regenweer. Valt het de volgende dag toch mee, dan kan je die regenjas gewoon in de kast laten. Technische analyse helpt je, net zoals het weerbericht, om te anticiperen op mogelijke gebeurtenissen.

(...)


Lees het volledige boek gratis in pdf vorm.

Download het boek hier »
Boek Leren Traden

Inhoudstafel Leren Traden 7. Besluit deel 1 9. De trendAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu