Online beleggen

Je bent hier: Home > Leren Traden > Besluit

Besluit

Door Steven Anthonis - @stevenanthonis

In dit boek heb je heel wat gelezen over technische analyse. De wereld van de technische analyse is echter veel te uitgebreid. De bedoeling van het luik technische analyse was dan ook om jou op weg te helpen in deze analysemethode. Loop echter niet in de val: maak het traden niet nodeloos ingewikkeld.

Eigenlijk heb je genoeg aan de basis van technische analyse.Vergeet nooit het belangrijkste basisprincipe: beleg mee in de richting van de trend! Jouw eerste opdracht is dus de trend juist bepalen. Kijk gewoon naar de grafiek en naar de koerstoppen-en bodems, naar de swing lows en swing highs. Raadpleeg de RSI met de range rules techniek en kijk naar de kruisingen van de glijdende gemiddeldes. Pak vervolgens alleen posities op in de richting van de trend.

Is de trend stijgend? Probeer dan longs op te pakken als de markt even terugvalt. Is de trend dalend? Pak dan shorts op als de markt herstelt.

Gaat dit altijd winst opleveren? Natuurlijk niet! In de eerste helft van dit boek werd daarom zwaar de nadruk gelegd op money management en position sizing. De risico's moet je altijd beperkt houden. Je zal vaak kleine verliezen moeten slikken. Maar alleen zo zal je ook maximaal profiteren van de trades waarbij je wel correct gepositioneerd zit. Cut your losses... and let your profits run!

Veel succes ermee.

Steven Anthonis


Inhoudstafel Leren TradenGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van de meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu