Online beleggen

Je bent hier: Home > Leren Traden > Besluit

Besluit

Door Steven Anthonis - @stevenanthonis

In dit boek heb je heel wat gelezen over technische analyse. De wereld van de technische analyse is echter veel te uitgebreid. De bedoeling van het luik technische analyse was dan ook om jou op weg te helpen in deze analysemethode. Loop echter niet in de val: maak het traden niet nodeloos ingewikkeld.

Eigenlijk heb je genoeg aan de basis van technische analyse.Vergeet nooit het belangrijkste basisprincipe: beleg mee in de richting van de trend! Jouw eerste opdracht is dus de trend juist bepalen. Kijk gewoon naar de grafiek en naar de koerstoppen-en bodems, naar de swing lows en swing highs. Raadpleeg de RSI met de range rules techniek en kijk naar de kruisingen van de glijdende gemiddeldes. Pak vervolgens alleen posities op in de richting van de trend.

Is de trend stijgend? Probeer dan longs op te pakken als de markt even terugvalt. Is de trend dalend? Pak dan shorts op als de markt herstelt.

Gaat dit altijd winst opleveren? Natuurlijk niet! In de eerste helft van dit boek werd daarom zwaar de nadruk gelegd op money management en position sizing. De risico's moet je altijd beperkt houden. Je zal vaak kleine verliezen moeten slikken. Maar alleen zo zal je ook maximaal profiteren van de trades waarbij je wel correct gepositioneerd zit. Cut your losses... and let your profits run!

Veel succes ermee.

Steven Anthonis


Inhoudstafel Leren TradenGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu