Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Leren Traden > 7. Besluit deel 1

7. Besluit deel 1

Dr. Alexander Elder heeft het in zijn boeken "Trading for a Living" en "Come into my Trading Room" voortdurend over de 3 M's die noodzakelijk zijn om succesvol te kunnen traden. MIND, METHOD, MONEY.

MIND verwijst naar de mindset die je nodig hebt om een winnaar te worden. Ga je voldoende discipline aan de dag kunnen leggen om je trading plan te blijven volgen?

METHOD verwijst naar de methode die je gebruikt om te handelen op de beurs. In het vervolg van dit boek wordt nuttige uitleg gegeven over de technische analyse. Je kan ook een fundamentele benadering gebruiken, maar dat komt niet aan bod in dit boek.

MONEY verwijst naar het levensbelangrijke money management. Je bent een vogel voor de kat als je de money management technieken niet toepast.

Elke succesvolle trader heeft een uitgeschreven trading plan met money management regels. Hij gebruikt een uitgebreid dagboek / checklist en volgt zijn eigen kapitaalcurve op.

Goede traders houden hun prestaties nauwgezet bij. Traders die impulsief en emotioneel handelen gebruiken deze instrumenten niet.

Heel wat beginnende traders vinden het flauw om deze instrumenten te gebruiken. Waarschijnlijk uit angst om met zichzelf geconfronteerd te worden. Een trader die veel geld verliest bevindt zich meestal in een staat van ontkenning. De verliezen worden ergens in hun hoofd verdrongen. Ze steken steeds opnieuw weer geld in hun trading account, maar ook dat zal smelten als sneeuw voor de zon. Ze abonneren zichzelf op allerlei adviesdiensten, maar komen ook dan weer van een kale reis thuis. De reden hiervoor is simpel: deze traders begrijpen nog altijd niet dat het alleen maar draait om zichzelf.

Een trading plan volgen, money management toepassen en het beheersen van hun eigen emoties zijn de sleutel tot succes. It's all about you!

Laten we nu dieper ingaan op de technische analyse.


Inhoudstafel Leren Traden 6. Confronteer jezelf 8. Introductie technische analyseAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu